David de Montserrat es va enduir ahir el premi Carles Rahola de Comunicació Local al millor treball en premsa pel reportatge A Catalunya tenim una de les millors caques del món occidental, publicat a La Mira. El jurat dels premis del Col·legi de Periodistes l'han destacat per ser un treball de difusió científica amb ritme i sentit de l'humor i haver trobat «l'equilibri perfecte» entre un tema escatològic i la divulgació divertida.

En l'apartat de millor fotografia de premsa, el guardó va ser per a Carles Palacio per la sèrie La resposta, mentre que la cobertura de les eleccions municipals a les comarques gironines feta per la delegació de Girona de Catalunya Ràdio es va endur el Miquel Diumé de ràdio.

El premi Rahola en la categoria de millor informació digital va ser per a Joan Carles Codolà per Cassà Digital i el de televisió, pel documental El Monstre de Banyoles, d'Ester Bertran i Manoli Vargas, emès al programa Sense ficció de TV3.

La millor iniciativa de comunicació institucional del 2019 ha estat la Memòria de l'Institut d'Assistència Sanitària del 2018 -l'únic projecte presentat en aquest apartat- i la categoria del millor projecte de comunicació periodística ha quedat deserta en no rebre cap candidatura.

Pel que fa a la Beca dels Premis Rahola, que en aquesta edició anava destinada a professionals, ha estat per a Eloi Camps pel projecte de recerca La premsa veïnal de Girona. Un model de comunicació i periodisme popular des dels barris (1977-2019). La beca, dotada amb 3.000 euros, l'atorga l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Diputació i el Col·legi de Periodistes.