El Departament de Cultura i l'Ajuntament de Porqueres han arribat a un acord per a la gestió conjunta de l'Estudi Taller de Carles Fontserè, ubicat a la finca de Can Tista i Montguix, amb l'objectiu d'impulsar diverses actuacions per posar en valor la figura i el llegat artístic del polifacètic artista. Preveuen obrir aquest espai a la visita pública durant aquest any perquè sigui visitable un dissabte al mes així com altres visites per grups concertades prèviament. En aquest sentit, també es preveu col·laborar en la realització d'activitats culturals que contribueixin a la dinamització i promoció d'aquest equipament, en especial els mesos d'estiu, en el marc del programa d'activitats Viu el Patrimoni.

La Generalitat assumirà els costos de manteniment de l'espai, que està en bon estat, i el consistori s'encarregarà de la difusió i els treballs de neteja i jardineria.

L'alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, es mostra molt satisfet i indica que el conveni «permetrà establir un full de ruta per l'explotació de Can Tista per continuar amb la divulgació de la vida i obra de Carles Fontserè». Castañer també va anunciar que des de l'Ajuntament es continuaran promocionant visites guiades per estudiants.

L'Ajuntament de Porqueres treballa amb l'edició d'un conte sobre la vida i obra de Carles Fontserè adreçat a un públic jove i que és previst que estigui al carrer pels volts de Sant Jordi.

D'altra banda, la Casa de Cultura de Girona acollirà al maig l'exposició Photocitizen Carles Fontserè - Nova York, amb fotografies originals que Fontserè va captar a la ciutat nord-americana entre els anys 50 i 70 del segle XX.

Carles Fontserè (Barcelona, 1916 - Porqueres, 2007) fou un artista amb una dilatada trajectòria en diferents vessants: fotògraf, pintor, cartellista, escenògraf, dibuixant de còmic i escriptor. S'inicia de ben jove com a il·lustrador de cartells i, en plena Guerra Civil, rep molts encàrrecs del Comissariat de Propaganda de la Generalitat republicana. El 1939 s'exilia a França, on continuarà fent d'il·lustrador i diversifica la seva obra en cartells, escenografies i còmics. L'any 1948 es trasllada a Mèxic, principal destí dels exiliats al continent americà.

Un any més tard, el 1949, s'estableix a Nova York, on continua treballant com a il·lustrador polifacètic. A la gran capital cosmopolita, Fontserè pot palpar els corrents artístics més avantguardistes i comença a realitzar treballs de fotoperiodista per a diverses revistes nord-americanes i espanyoles com el Correo Catalán o Temas Magazine. És en aquesta ciutat on coneix Terry Broch, que esdevindrà la parella i col·laboradora amb qui compartirà la resta de la seva vida. L'any 1973, amb un franquisme que trontollava, Fontserè i Broch tornen a Catalunya i s'instal·len a Can Tista de Porqueres, una antiga casa de pagès reformada i ubicada a prop de l'Estany de Banyoles.

L'any 1994 el matrimoni acorda amb la Generalitat un vitalici a canvi de cedir tot el seu patrimoni documental i artístic. Durant els darrers anys de la seva vida Fontserè els dedica a posar ordre a l'arxiu de tota una vida i a escriure els tres volums de les seves memòries.