La situació insòlita de confinament ha portat nombroses editorials a un mateix acte: descàrregues gratuïtes de llibres electrònics. Una iniciativa iniciada per editorials com Roca Editorial, Stonberg o Llibres del Delicte a principis de setmana, i que ha seguit tot el teixit literari, convençut de la contribució de la lectura per amenitzar les llargues hores a casa.

Entre molts d'altres, Club Editor ofereix per entregues a la seva web Història de dues ciutats, de Charles Dickens; Anagrama, cinc títols, entre els quals, Años felices de Gonzalo Torné o Las cosas que perdimos en el fuego de Mariana Enriquez; i Grup62 obre títols com Dins el darrer blau, de Carme Riera, o Les veus del Pamano, de Jaume Cabré.

Les biblioteques d'arreu del país també estan recordant a través de les xarxes socials la possibilitat d'accedir al préstec online de documents digitalitzats, com la biblioteca de Blanes, que enllaçava en una piulada el catàleg de llibres electrònics, revistes o pel·lícules disponibles a la plataforma eBiblioCat. Aquest servei té més de 100.000 títols en diferents formats i temàtiques, disponibles en català, castellà, francès, anglès i alemany.

D'altra banda, els editors de revistes en català de l'Associació d'Editors de Revistes i Digitals obren durant un mes de forma gratuïta la tarifa plana de revistes de l' iquiosc.catD'aquesta manera, s'obren els continguts de capçaleres en català com Enderrock, Entreacte, L'Avenç, Bonart, Cuina, o Sàpiens.