Trobades virtuals amb els autors; activitats perquè petits i grans omplin la casa de roses i dracs; recomanacions literàries o lectures compartides són algunes de les propostes que ofereixen aquests dies ajuntaments, entitats, biblioteques o museus per celebrar aquest inèdit Sant Jordi en quarantena.

Les biblioteques de la Diputació de Girona, per exemple, han engegat el projecte Retrats de Tinta, que permetrà que vint lectors conversin individualment aquesta tarda amb l'escriptor Jordi Lara, que improvisarà un retrat manuscrit de cadascuna de les persones que acabi de conèixer. Els escollits són lectors d'arreu de les comarques gironines i responen a perfils molt variats d'edat.

Les biblioteques de la ciutat de Girona també ofereixen propostes en línia, com una llista de recomanacions de lectura a Youtube o activitats relacionades amb la llengua.

Ajuntaments com Banyoles animen els veïns a omplir de roses naturals, de cartó, roba o pintades les finestres i balcons (també ho proposa el de la Bisbal) i a compartir les seves lectures a la xarxa; mentre que a Roses celebraran el Sant Jordi Confinat, una proposta amb música, poesia, teatre i cant a partir de les gravacions de 24 artistes que es podrà gaudir a partir de les sis a les xarxes socials del Teatre de Roses i a Youtube.

Figueres, Olot, Calonge i Sant Antoni o Blanes són altres municipis gironins que avui oferiran activitat a la xarxa, així com la Bisbal d'Empordà, que ha inclòs en la celebració virtual de la diada concert de Mazoni i Miquel Abras a través de les xarxes.

I si és Sant Jordi, els lectors de Josep Pla tenen una cita a Palafrugell. Aquesta vegada, però, la tradicional lectura continuada dedicada a l'escriptor serà en format virtual.

Per la seva banda, la Fundació Dalí proposa quatre activitats, com una lectura col·lectiva de textos escrits per Salvador Dalí i Gala o la possibilitat de descarregar-se «una postal d'amor» per compartir amb la persona estimada.

També el Museu d'Art de Girona posa a disposició dels usuaris del seu web un «kit virtual de Sant Jordi» amb activitats com manuals per confeccionar roses, pintar alguns dels dracs que apareixen a les obres del seu fons o un conta-contes.

A través del CaixaForum també s'organitzen accions, com trobades amb escriptors com Najat El Hachmi, Lorenzo Silva, Luna Miguel, Raül Garrigassait, Antoni Clapés, Bel Olid o Julià Guillamón. Les reunions telemàtiques entre lectors i autors també seran possibles de la mà d'editorials com Grup62 o Penguin Random House.

I per trencar tanta virtualitat, l'opció de Ripoll. Aquesta tarda el drac de Sant Jordi passejarà pels carrers de la vila per animar els infants que el vegin des de casa, perquè hi ha coses que ni el confinament pot evitar.