29 de abril de 2020
29.04.2020
Diari de Girona

El Festival de la Porta Ferrada se centra en la programació d'agost

Estudia prioritzar el Guíxols Arena · El consistori té clar que hi haurà cancel·lacions d'espectacles perquè els artistes ajornen les seves gires

29.04.2020 | 13:24
El Festival de la Porta Ferrada se centra en la programació d'agost

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols ha anunciat que se centra en la programació de l'agost perquè "és quan sembla que es podrà tirar endavant" ha afirmat el regidor responsable del certamen, Josep Saballs. Davant d'aquestes restriccions, el festival estudia prioritzar les instal·lacions del Guíxols Arena, ja que és l'espai on es pot garantir més la distribució del públic assegut per la distància que hi ha entre butaques i entre una fila i l'altra.

El que sí que té clar Saballs és que la programació no es mantindrà intacta, ja que "alguns artistes anul·laran les seves gires" i això afectarà al cartell anunciat. A més, el regidor també ha recordat que qualsevol rebrot "ens pot fer tornar enrere".

El pla de desconfinament anunciat aquest dimarts pel govern espanyol ha obert moltes portes però també ha generat molts de dubtes per la falta de concreció en alguns aspectes. En aquest sentit, el Festival de la Porta Ferrada està estudiant al detall el document publicat al BOE per saber quins concerts es podran mantenir durant els mesos de juliol i agost i si caldrà adaptar-los d'alguna manera.

El regidor responsable del festival a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Josep Saballs, ha afirmat que estan analitzant "què vol dir aquesta nova normalitat".

De fet, Saballs ha recordat que si bé a la fase dos s'especifica que es permetran concerts a l'aire lliure amb una capacitat màxima de 400 persones, el regidor ha lamentat que els seus escenaris superen de llarg aquest aforament i ara no queda clar si poc a poc s'anirà augmentant o no i en quina mesura.

"És evident que amb un màxim de 400 persones podríem fer un espectacle molt diferent" al cartell que hi havia previst per a la 58a edició del certamen. "No vol dir millor, ni pitjor, sinó un altre concepte", ha afegit Saballs. El regidor ha recordat que el catxet dels artistes es mantindrà i si es redueix el públic, suposarà una pèrdua d'ingressos.

En paral·lel, el regidor ha recordat que no hi ha una data exacte de quan s'arribarà a l'escenari de 'nova normalitat' que apel·lava ahir el president espanyol, ja que dependrà de l'evolució de la pandèmia en cada territori. Això genera una "inestabilitat" ja que qualsevol rebrot "ens pot fer tornar enrere, fins a la casella de sortida".

Davant d'aquests dubtes, el festival ha optat per "consolidar els espectacles que es puguin fer el juliol" i concentrar-se en la programació prevista per a l'agost, on 'a priori' ja s'hauria d'haver finalitzat el desconfinament.

I en aquesta focalització en la programació de l'agost, hi ha un possible espai clau pel festival: el Guíxols Arena. Es tracta de l'escenari que reservaven per a espectacles de gran format. Ara, però, limitarien el seu aforament. De tota manera, Josep Saballs creu que és on més es podrien garantir les distàncies de seguretat ja que hi ha un espai més ampli entre seients i entre una fila i l'altra que no pas a l'escenari de l'espai Port.

A més, el festival també està valorant si es pot trobar una fórmula per permetre que els membres d'una mateixa unitat familiar poden seure junts i no han de deixar seients buits entremig o incloure controls de temperatura a l'entrada del públic.

Cancel·lacions de gires

Totes aquestes mesures s'aniran adaptant a les demandes sanitàries de les administracions competents, al mateix temps que s'intenta reorganitzar el cartell inicial, a causa d'algunes baixes que hi haurà. El regidor Josep Saballs ha garantit que "alguns artistes anul·laran les seves gires" i ara estan a l'espera de saber quins concerts es poden mantenir i quins no. Es tracta, sobretot, de músics internacionals que ajornaran els concerts previstos en altres països per evitar les restriccions de mobilitat que hi pugui haver.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona