El president del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, va afirmar dissabte que els cinemes es plantegen reobrir de forma generalitzada el pròxim 26 de juny, tot i que tenen autorització per fer-ho amb aforament reduït en les zones que entrin abans a la fase 2. Tarrazón va assegurar que «el sector s'ha compromès a tenir les sales en marxa al juliol» i va ressaltar que els dos principals mercats d'Espanya són la comunitat de Madrid i l'àrea metropolitana de Barcelona, que avui entren a la fase 1.

Alguns podrien obrir abans

Segons Tarrazón, com Madrid i Barcelona segurament estaran dues setmanes a la fase 1 i els cinemes estrenen les seves pel·lícules els divendres «la data que a tots ens ve al cap és el 26 de juny». De totes maneres, va haver de puntualitzar que «no és una data acordada, però entenem que col·lectivament és la primera data possible».

El president del Gremi va reconèixer que «hi haurà algun cinema que per les seves peculiaritats pugui obrir abans, quan administrativament ens ho permetin» i va admetre que «hi haurà algunes estrenes de menys impacte comercial», però que estan estudiant poder fer «una programació mixta amb aquests títols i pel·lícules de catàleg o estrenes que estaven en pantalla quan vam haver de tancar de cop i volta».

«El primer títol gran que tenim tots al cap és Tenet, dirigida per Christopher Nolan. És la primera gran pel·lícula programada a partir d'ara a escala mundial, el 17 de juliol. Llavors la maquinària començarà a funcionar d'una manera espectacular», va augurar Tarrazón.