La Universitat de Girona (UdG) i la Fundació Tom Sharpe, amb seu a Palafrugell, han signat un conveni de col·laboració per al patrocini de la Càtedra Tom Sharpe, que porta el nom del novel·lista anglès, una de les figures de referència de la sàtira britànica.

Per mitjà d'aquests estudis, la UdG durà a terme activitats relacionades amb la docència i la investigació de l'autor i la seva obra que es presentaran al setembre.

La Càtedra Tom Sharpe tindrà com a missió col·laborar i impulsar la difusió de la llengua i la literatura angleses entre la comunitat universitària i el públic lector en general i establirà convenis amb l'Institut de Ciències de l'Educació i el Servei de Llengües Modernes de la Universitat de Girona.

Segons els responsables de el projecte, aquesta iniciativa reforça Palafrugell com a centre cultural de prestigi, ja que compta també amb la Fundació i la Càtedra Josep Pla.

L'escriptor Tom Sharpe va arribar al nucli urbà de Llafranc a l'abril de 1992 i va fer d'aquest lloc la seva residència fins a la seva mort, el 6 de juny 2013.

Allà, Sharpe va escriure els seus últims llibres, "Wilt s'ha perdut", "Els Grope" i "L'Herència de Wilt".

En el seu testament, va nomenar marmessor i propietària del seu llegat a Montserrat Verdaguer que, el 2016, va cedir el fons documental de l'escriptor en dipòsit a la Biblioteca de la Universitat de Girona.