L'Ajuntament de Girona busca nou responsable per al Bòlit, el centre d'art contemporani municipal. La persona escollida substituirà Carme Sais, que dirigeix el centre des de l'abril del 2013 i que, segons indiquen des del Bòlit, ha renunciat al càrrec perquè es convoqui el concurs per seleccionar la nova direcció.

La convocatòria per contractar aquest càrrec d'alta direcció per quatre anys, amb possibilitat de prorrogar-lo per dos anys més, ja està oberta. Segons consta a les bases, el perfil requerit és el d'una persona especialista en arts visuals i cultura contemporània que acrediti experiència en l'àmbit de la direcció i gestió de projectes artístics i culturals i la retribució és la corresponent a la categoria A1 nivell 26 (53.103,15 euros bruts), distribuïts en catorze mensualitats.

Les candidatures a la plaça seran valorades per un comitè expert format per professionals vinculats a la cultura i l'art contemporani lligats a l'Ajuntament de Girona, el Departament de Cultura, representants de la Plataforma d'Artistes de Catalunya (PAAC) i l'Associació de Crítics d'Art de Catalunya (ACCA), així com artistes i docents especialistes en art contemporani.

Entre el 2008 i el març del 2013, el Bòlit va ser dirigit per Rosa Pera. Li va agafar el relleu Sais, que un cop s'hagi nomenat la nova direcció del centre s'incorporarà a l'Àrea de Cultura de l'Àrea de Drets a les Persones de l'Ajuntament de Girona com a Cap de servei d'Arts Visuals, Patrimoni Cultural i Museus, recuperant la plaça de Cap de servei obtinguda el 2012 per concurs de mèrits.