13 de octubre de 2020
13.10.2020
Diari de Girona
CRÍTICA - TEATRE

L'inexplicable

Delbono porta a Temporada Alta «La Gioia», un espectacle sobre l'enyor i l'esperança

13.10.2020 | 18:32
Una imatge de «La gioia».

La gioia
Autoria: Pippo Delbono. Intèrprets: D. Albertin, G. Ballarè, M. Clemente, P. Delbono, I. Distante, S. Goggiano, M. Intruglio, G. Parenti, P. Robledo, Grazia. Teatre Municipal de Girona, 12 d'octubre. Festival Temporada Alta.

Explicar el teatre és impossible, ve a dir  Pippo Delbono a La gioia, el primer espectacle internacional d'aquest  Temporada Alta pandèmic. El teatre no s'explica perquè inclou la vida, la mort, la solitud, diu el director i dramaturg italià, que ho posa en pràctica en un muntatge que només es pot entendre com un sotrac.

La sacsejada arriba en forma de melancolia, poesia i bellesa sobre l'escenari, la que planteja l'estètica preciosa de Delbono i la seva tendra troupe circense per una mena de viatge per les emocions a la recerca de la joia del títol, amb frases que queden en la memòria, com «mai s'ha vist un hivern que no es torni primavera».
 

L'enyor per allò que ja no hi és  i l'esperança pel que arribarà, encara que durant el camí no es vegi ni es senti, és el millor homenatge a Bobó, l'actor al qual Delbono dedica l'obra, perquè duia dins els misteris que fan grans el teatre, un enigma d'aquells que t'atrapa sense saber el perquè. 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona