Una desena de candidats aspiren a la direcció del Teatre Municipal de Girona, una plaça que està vacant des que a finals de juliol es va jubilar l'anterior responsable, Jep Sánchez. El procés de selecció per ocupar la plaça de Director o Directora d'Arts Escèniques de l'Ajuntament de Girona es va posar en marxa al novembre i l'objectiu, segons va detallar el vicealcalde i regidor de Cultura Quim Ayats fa unes setmanes durant la presentació de la nova temporada teatral és que estigui enllestit a finals de març.

En total, s'han presentat al concurs públic una dotzena de persones, de les quals finalment deu han passat el tall -les altres dues no acreditaven la titulació exigida o van presentar la documentació fora de termini. Entre els candidats hi ha Francesc Rossell, responsable del Teatre Municipal de Girona entre els anys 1998 i 2000, fins que va marxar a Igualada a impulsar l'Institut Municipal de Cultura; Susanna Lloret, de la companyia empordanesa Cascai Teatre; Maria Fernàndez Prat, que és directora del festival documental de moda de Barcelona Moritz Feed Dog; tècnics de cultura i biblioteques o especialistes en gestió cultural vinculats a Temporada Alta i Bitò Produccions.

La persona escollida per ocupar aquest càrrec d'alta direcció que busca especialistes d'arts escèniques tant en l'àmbit artístic com de gestió ocuparà el càrrec durant els pròxims quatre anys, amb possibilitat de prorrogar el contracte dos anys més. La retribució anual puja a 49.875 euros bruts, distribuïts en catorze pagues.

El del Teatre Municipal no és l'únic procés de selecció que té en marxa actualment l'Ajuntament de Girona, ja que també té en marxa el concurs per escollir el nou responsable del Bòlit, el centre d'art contemporani de la ciutat.