El festival Ítaca va celebrar ahir la fi del confinament comarcal i la possibilitat de desplaçar-se per Catalunya anunciant una nit de concerts que tindrà lloc el 5 de juny a Gualta.

«Segell empordanès» s'afegeix a la programació d'enguany i és el nom de la proposta que reunirà tres talents empordanesos, a partir d'on el festival vol reivindicar els artistes de quilòmetre zero. La cita comptarà amb les actuacions de Mazoni, Sanjosez i el cantautor emergent Jordi Serradell.

Per la seva banda, Jaume Pla Mazoni reprendrà la gira de presentació del seu darrer disc Desig imbècil (2019), un treball que aporta doble dosi de sinceritat, aquesta vegada a través de l'energia del rock.

Protagonista d'experiències singulars com la ja mítica gira dels 31 dies i autor de clàssics com Eufòria, No tinc temps o A.I.LO.D.I.U., també és un habitual del festival Ítaca, on actuarà acompanyat de la seva banda de capçalera.

I un altre clàssic, Carles Sanjosé Sanjosex, imprescindible en una nit amb segell empordanès. Sanjosex va reaparèixer el 2020 amb el primer material inèdit que publicava en sis anys a Dos somnis, un disc que viatja de les escenes més quotidianes a un imaginari quasi mític alhora que connecta amb la tradició i indaga en el mirall de les generacions.

Completarà la nit el talent empordanès emergent, Jordi Serradell, que presenta el seu primer disc en solitari Ésser Viu (2019).