La Ciutadella de Roses és l’epicentre de la tercera edició del Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna de Roses, organitzat per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses.

Un total de 15 estudiants participaran en els treballs que es desenvoluparan a la vida medieval de la Ciutadella. L’objectiu de l’activitat, segons el director dels treballs arqueològics, Lluís Palahí, és «la formació de futurs professionals de l’arqueologia i del món de la restauració en l’especialitat d’època medieval i moderna». A banda de pràctiques en arqueologia, el curs també incorpora pràctiques de restauració, consolidació d’estructures i materials arqueològics.

Els treballs de camp es concentraran en l’excavació de l’illa de cases situada a tocar del carrer Major de la vila medieval. Després d’una intensa campanya d’excavacions, que ha culminat aquest mes de juny i que ha permès posar al descobert bona part de les cases que ocupaven aquest espai, els treballs se centraran ara en l’aprofundiment estratigràfic dels edificis localitzats. L’objectiu és reconstruir la seqüència històrica d’aquest sector i la seva evolució, des de la seva fundació fins al seu abandonament, així com també el reaprofitament d’alguns dels espais per a usos militars relacionats amb la fortalesa.

Els treballs es completaran amb conferències de la ma d’experts al voltant de l’emmurallament de les petites viles medievals.