El 13è Festival Tempo de Girona, que se celebra al Barri Vell de la ciutat, donarà el tret de sortida aquest vespre. L’esdeveniment es dividirà en dues parts: el Tempo Village, que fins el 31 de juliol acollirà una quarantena de propostes diàries i gratuïtes de música, gastronomia i literatura als jardins delpasseig Arqueològic; i el Tempo Copa, on el 6 i 7 d’agost actuaran Dorian, MClan i Sofía Ellar en aquesta zona de la Devesa.

Durant els propers quinze dies el Tempo Village comptarà amb actuacions de grups, la majoria gironins i barcelonins, com The New Raemon, Laura West, Natxo Tarrés & The Wireless, Blanquito Zurdito, Carmen113, Shí, i converses literàries conduïdes pel periodista i escriptor Martí Gironell amb autors com Gerard Quintana. Tempo Girona, dirigit per Albert Candela, dona el tret de sortida avui (21 h) amb l’actuació musical de reggae de Natxo Tarrés -ex cantant de Gossos- i The Wireless, en un concert-tribut a Bob Marley.

Marc Faixedas, membre de l’organització del Festival, explica que «amb el Tempo Village durant uns dies pretenem convertir el Barri Vell de Girona amb un oasi cultural. Seguirem oferint concerts a l’aire lliure, gratuïts, d’artistes emergents i de bandes locals, i altres activitats culturals». Faixedas apunta que «aquesta primera part del festival serà el preludi per tancar-lo a la primera setmana d’agost amb tres grans concerts a la Copa».

Als jardins del passeig Arqueològic del Tempo Village s’hi reuniran diferents estils com reggae, rock, funk, disco, pop, soul, música negra, ritmes urbans, folk, gòspel, jazz, música brasilera, ritmes llatins, flamenc, pop-rock i indie pop. Els artistes convidats són, entre d’altres, David Mauricio, Will & The Dirties, Gerard Solano, Apastafunk, Genni & Aleks Locksmith, Tokaji Quartet, Ian Sala, Abril Gabriele, Ganzá, Alaire, Duo Millos, Caramelo a Kilo, Momi Maiga, Blanquito Zurdito, The New Raemon, Dj Arkade & David Capo, Ferran Exceso, Shí, Laura West, Carmen 113.