L’editor i escriptor gironí Quim Curbet posa punt i final a Curbet Edicions, la companyia fundada pel seu pare que, el 24 de novembre de l’any 1941, va començar a exercir a Girona «el noble art de la impremta». En un missatge difós a través de les xarxes socials, l’impressor va anunciar als seus seguidors la seva decisió de jubilar-se.

En el comunicat que acompanyava la publicació, sota el títol de Comiat, Curbet va assenyalar que «ara l’ofici d’impressor, les arts gràfiques i l’edició ja no són el que havien arribat a ser en el segle passat», a partir d’on va afegir que «els avenços tecnològics han suplantat i han superat molts dels aspectes que la professió reclamava», deixant «completament obsolet el paper que preteníem desenvolupar amb el nostre talent discret». «Per tant, he decidit jubilar-me i extingir definitivament a final d’aquest any 2021 la societat que encara ostentava el cognom familiar, Curbet Edicions». Però també hi va haver espai per l’autocrítica. I és que en el missatge, va admetre que li queda «el regust amarg de no haver pogut encarar tots els reptes» que s’esperaven d’ell, «ni haver sabut tampoc administrar-los amb la diligència necessària».

A més, l’editor també va voler agrair a tots els que durant els vuitanta anys d’història de Curbet Edicions han col·laborat, d’una manera o l’altra, amb ells, tant en l’etapa del seu pare com en la seva. «Espero també que la ciutat de Girona, que el país –i la llengua a la qual vam intentar servir– ens perdonin per no haver fet tot allò que hauríem pogut fer», va concloure.