Després d’acomodar el festival D’Primavera, impulsat pel promotor cultural Joan Planas, i l’stage del Truffaut durant les obres de remodelació del Modern, els cinemes Albèniz Plaça van encendre ahir el projector per darrera vegada després de "trenta-nou anys i «sis milions d’espectadors", xifra el gerent de l’equipament, Josep Maria Pallàs.

Si fins ara l’estratègia se centrava en mantenir les projeccions amb una despesa de mínims (només tres sales obertes), ara la direcció de l’equipament ha fet un gir de timó i ha apostat per treure tota l’artilleria amb una jugada que acaba en all-in: abaixar la persiana (indefinidament) dels Plaça i reobrir els Centre, tancats amb pany i forrellat des del 26 d’octubre del 2020.

Convençut que el futur del cinema es decidirà en els «tres propers mesos», Pallàs creu que és el moment «d’oferir més varietat», podent arribar, així, a un perfil d’espectadors més eclèctic. «Ens interessa més tenir deu sales en comptes de tres», alhora que afegeix que ha decidit obrir «el que té més possibilitats de negoci». De moment, però, avui només s’habilitaran vuit de les deu sales dels Albèniz Centre, a l’espera que divendres vinent l’equipament funcioni a ple rendiment amb totes les sales obertes.

«Els números són els que són [...] o obríem o ja no obríem, però havíem d’intentar-ho»

Josep Maria Pallàs - Promotor cultural del Cinemes Albéniz

La situació, però, encara és molt delicada i, de fet, aquesta serà una prova de foc per l’equipament gironí. En aquest sentit, el gerent recorda que «els números són els que són» i confessa que «o obríem o ja no obríem, però havíem d’intentar-ho». Amb tot, la convivència dels dos equipaments encara queda lluny. «Podrem tornar a obrir els Albèniz Plaça quan tot torni a la normalitat», reconeix Pallàs.

Passaport a la normalitat

Tot i l’optimisme de la reobertura, Pallàs reclama l’entrada en funcionament del passaport covid. En aquest sentit, assenyala que «és vital transmetre a la gent la sensació de seguretat dins les sales de cinema, perquè sinó no ens en sortirem mai».