El desaparegut Fernando Fernán Gómez va protagonitzar ahir a la tarda, amb la projecció de la pel·lícula La vida por delante, la primera jornada del VII Festival Internacional de Cinema de Begur, que se celebra fins al pròxim dimarts dia 12 i que comptarà amb la participació dels directors Javier Fesser i Patrice Leconte i l’actor i humorista José Mota.

El certamen, que té lloc al Cinema Casino del municipi, encetarà avui la seva segona jornada amb una sessió infantil. A les 18.30 h es projectaran el curtmetratge català Xocolata d’Àlex Brull i la pel·lícula francesa Un triomphe d’Emmanuel Corcol. L’acte comptarà amb la presència de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, i de l’actor David Verdaguer.

Demà dissabte, a partir de les 17 h, el director i guionista Javier Fesser (El Milagro de P. Tinto, Camino, Campeones) presentarà el seu darrer treball, la comèdia Historias lamentables, estrenada l’any passat a la plataforma Amazon Prime Video. A les 20 h, el festival lliurarà el primer Premi Internacional Empordà 2021 al cineasta francès Patrice Leconte, en actiu des de 1976. L’homenatge inclourà la projecció del film El marit de la perruquera (1990).

José Mota serà el protagonista de la jornada de diumenge. El conegut humorista rebrà, a partir de les 17.30 h, un homenatge i conversarà amb el públic sobre el seu ofici. A continuació, a les 20 h, s’entregaran els guardons del festival, entre els quals destaca el premi New Talent, que recollirà l’actriu Yolanda Sey per La dona il·legal. La jornada finalitzarà amb la preestrena del film francès Un tour chez ma fille d’Eric Lavaine.

Dilluns i dimarts el festival acollirà diverses projeccions com les de la pel·lícula The Kid de Charles Chaplin o La escopeta nacional, de José Luis García Berlanga, coincidint amb el centenari del naixement del cèlebre cineasta valencià.