El cantant Joan Manuel Serrat, de 77 anys, s'acomiadarà dels escenaris l'any 2022 amb una última gira de concerts que començarà el proper 27 d'abril al Beacon Theatre de la ciutat de Nova York (Estats Units) i finalitzarà el 23 de desembre al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Segons ha informat en un comunicat, després de la pandèmia i d'una "inactivitat forçosa", el català tornarà a la música en directe amb una última gira que es dirà 'El vici de cantar 1965-2022', amb la qual Serrat es vol acomiadar personalment del públic amb qui ha compartit vida i cançons "durant més de mig segle".

Serrat va néixer a Barcelona el 1943. Cantautor, compositor i poeta, és una de les figures més destacades de la cançó moderna tant en castellà com en català.

En la seva discografia destaquen títols com 'La paloma', 'Per al meu amic', 'Retratos, 'Canciones de amor', 'La mujer que yo quiero', 'Cada loco con su tema', 'Sincerament teu', 'Poema de amor', 'Utopía', 'Nadie es perfecto', 'El gusto es nuestro' (amb Ana Belén, Miguel Ríos i Víctor Manuel) o 'Dos pájaros de un tiro' (amb Joaquín Sabina) i cançons 'Mediterráneo', 'Penélope', 'Lucía', 'Bienaventurados' o 'Paraules d'amor'.

Pioner de la 'Nova Cançó' catalana, el 1968 va ser triat per representar Espanya a Eurovisió amb la cançó 'La, la, la', de Manuel de la Calva i Ramón Arcusa (del Dúo Dinámico). Serrat volia cantar-la en català i finalment va ser Massiel qui la va interpretar en castellà, i qui va guanyar el festival de la cançó. Ha publicat més de 30 discos editats al llarg de la seva carrera, en català i en castellà.