L’Indilletres de la Bisbal d’Empordà torna aquest cap de setmana amb una quarta edició en què aspira a consolidar-se com la principal fira de llibres de les comarques gironines. Amb l’esperança que algun dia torni la desapareguda Liberisliber de Besalú, «perquè és un format que ens encanta», l’Indilletres és actualment la fira gironina que engloba més editors participants, amb la presència de trenta-sis editorials independents i de tres de les quatre llibreries del municipi, explica una de les organitzadores, l’editora Judit Pujadó.

Raül Garrigasait, Sanjosex, Joan-Daniel Bezsonoff, Miquel Desclot i Jaume Arnella i Fetus són alguns dels noms de la programació d’enguany.

El model de la fira, amb parades i activitats entorn dels llibres com presentacions de novetats, concerts o taules rodones, és «un format que funciona». «Funciona perquè treure el llibre al carrer el posa al centre, tenir l’editorial i l’autor a prop motiva i fa ganes de comprar, perquè te l’expliquen més bé», diu Pujadó.

L’any passat, l’Indilletres va ser la primera fira de llibres de Catalunya a recuperar la presencialitat després de la pandèmia, canviant de dates i traslladant-se al pavelló firal. Vista l’experiència, aquests canvis es mantenen enguany, amb unes dates «que no ens fan competir amb la platja i unes instal·lacions que tenen tots els serveis, tant pels assistents com pels paradistes».