La catorzena edició del festival Tempo de Girona portarà al passeig Arqueològic i la plaça dels Jurats una quarantena de propostes gratuïtes concentrades en 24 dies consecutius, del 8 al 31 de juliol. Als tres concerts de pagament ja anunciats -La Casa Azul, La Bien Querida, Ramon Mirabet, i una nit dedicada a les artistes femenines liderada per La Bien Querida-, s’hi afegeix ara E-Strings, de la GIO Symphonia, i tota la programació de franc, per on passaran artistes com Joan Masdéu, Manzau o Bratia, a més de presentacions de llibres o tasts de vins. 

Un dels trets distintius de la programació d’aquesta edició del festival seran els cinc concerts inclusius que oferirà el festival en col·laboració amb la Fundació ONCE, el Sector Est de Girona, Clams i enCantados, que incorporarà la llengua de signes al concert de Ramon Mirabet. 

El director del festival, Albert Candela, subratlla que amb el retorn dels concerts de pagament a la plaça dels Jurats el certamen s’acosta al que era el 2019, després de dos anys marcat per la pandèmia. 

Candela destaca també la consolidació dels projectes compartits amb altres iniciatives de la ciutat, com el festival Neu! -que permetrà l’actuació de Galdrick, Tom Hagan i Bernarda-, o l’Antenes, un projecte de l’Ajuntament per a joves implicats en les arts i la cultura que els ofereix l’oportunitat de viure des de dins com s’elabora la programació artística d’un festival.

A més de l’apartat musical, al Tempo Village, que se celebra al passeig Arqueològic, tornaran activitats com el Wine&Music, que uneix un tast de vins amb música en directe, o les xerrades literàries del Tempo Llibres amb Donat Putx i Gemma Humet.