El FlamenGi de Primavera, l’extensió primaveral del FlamenGi, el festival de flamenc de Girona, celebra aquest cap de setmana amb dues jornades inspirades en la dona flamenca i la Feria de Abril, a Girona i Salt, respectivament. Avui dissabte, el FlamenGi de Primavera i el Teatre Municipal de Girona coprogramen l’espectacle de flamenc contemporani LUAº. La premiada ballarina i coreògrafa Andrea Jiménez firma aquest espectacle que sorgeix amb el concepte del cercle com a cicle del cos femení. LUAº s’omple de dones que posen de manifest la racionalitat i la intuïció i que juntes formen un únic cicle.

Demà diumenge, el festival es desplaça a La Mirona de Salt. La festa començarà amb un dinar popular per celebrar la primavera commemorant la reconeguda i tradicional Feria de Abril. Després de dinar, hi haurà un seguit d’activitats entre les quals destaquen els concerts del gran cantaor Javier Ginés i els músics de rumba Jordi Fornells i Pau Ballesteros del grup Acorde a ti, amb gairebé 15 anys de trajectòria, i Miguel Fernández «El Yiyo», gran estrella del ball flamenc actual.

L’activista pel flamenc català, ballarina i coreògrafa Noemí Osorio i l’exballarí, productor i mànager de grans artistes flamencs François Soumah són els responsables del festival.