L’Hospital Sant Jaume de Calella va inaugurar el passat diumenge l’escultura realitzada per la gironina Ció Abellí, amb la qual l’Ajuntament del municipi del Maresme vol retre homenatge als professionals de l’àmbit de la salut «per la seva dedicació i esforç, especialment durant els anys de pandèmia de la Covid-19», segons assenyalen en un comunicat enviat pel consistori.

L’acte d’inauguració de l’escultura, que està situada al vestíbul del centre, va comptar amb la presència de l’alcalde de Calella, Marc Buch; el president de la Corporació de Salut del Maresme, Joan Guix; el gerent de la Corporació, Lluís Franch; el regidor de Salut de l’Ajuntament de la ciutat, Ramon Llamazares; i l’autora de l’obra, Ció Abellí. També hi van assistir l’exalcaldessa de Calella, Montserrat Candini; i l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor.

El president de la Corporació va ser l’encarregat d’obrir l’acte donant la benvinguda a tots els presents. A continuació, Ció Abellí va donar una breu explicació del significat de l’escultura, que representa una xarxa a partir de mans de tot el personal que treballa en l’àmbit sanitari, no només metges i infermeres. «Els pacients esperem que els professionals sanitaris ens curin, però ells també necessiten que els curin, i això és el que representa aquesta figura», va destacar l’autora de l’obra.

Cia Abellí amb l'escultura Jordi Jordà

L’alcalde del municipi, Marc Buch, va tancar l’acte d’inauguració agraint el gran esforç dels professionals sanitaris durant aquests anys de pandèmia: «Al principi, quan no podíem sortir, l’esperança estava en tot el personal que treballa en l’àmbit de la salut. Des d’aquí volem donar tot el nostre suport a tots ells».

L’escultura, en la qual es poden veure un conjunt de mans, ha estat realitzada amb la col·laboració de Marbres Costa i la Foneria Artística Vulcano. Ció Abellí compta ja amb un gran nombre d’escultures en espais públics, com l’estàtua dedicada a l’actriu nord-americana Ava Gardner de Tossa de Mar, l’homenatge a Ramón Reig a Figueres o el bust dedicat al Doctor Agustí Riera que està situat a la seu de la Diputació de Girona.