L’A Cappella consolida el concert a Sant Daniel i l’aposta per obrir-se al rap

La majoria de concerts seran gratuïts i se celebraran al monestir de Sant Daniel, a la Casa de Cultura i l'Auditori de Girona

Un concert d'El Pony Pisador, l'any passat, durant l'A Cappella.

Un concert d'El Pony Pisador, l'any passat, durant l'A Cappella. / MARC MARTI FONT

Alba Carmona

Alba Carmona

El Girona A Cappella consolida dues de les apostes de l’any passat: un concert al monestir de Sant Daniel i Raps al Blanc, una cita que impulsa amb el Rap de Girona i que obre el festival al públic més jove. L’onzena edició del certamen se celebrarà del 13 al 21 de maig, coincidint amb Temps de Flors, en espais com la plaça de la Independència, la Casa de Cultura o l’Auditori de Girona, i durà a la ciutat algunes de les formacions referents en l’àmbit internacional de la música sense instruments, com els suecs Ringmasters, que lideren el cartell, però també grups locals. Vuit dels onze concerts seran gratuïts. 

El director del festival, Pau Marquès, assenyala que la singularitat del festival -és l’únic de l’Estat dedicat a aquest àmbit- fa que cada vegada desperti més interès entre les formacions internacionals i que, a més, l’A Cappella hagi servit d’inspiració per a la creació d’una cita similar a Itàlia. L’ha organitzat el director de Mezzotono, un grup que ja havia actuat al festival el 2014 i que repetirà enguany. 

El plat fort, però, serà el concert de Ringmasters, una de les millors formacions de barbershop del món i l’únic grup no nord-americà que ha aconseguit guanyar el campionat mundial d’aquest estil. 

El cartell d’enguany també inclou la formació ugandesa Aba Taano, un cor sorgit del projecte humanitari Música per a salvar vides o el Cor Geriona, que actuarà per primer cop al festival amb un concert exclusivament a cappella. 

En l’apartat local també destaca el concert de la Capella Polifònica de Girona, que actuarà de nou al monestir de Sant Daniel, amb un concert a taquilla inversa per recaptar fons per a la conservació de l’edifici. Marquès remarca que l’any passat «va funcionar molt bé» i va congregar unes 300 persones i que enguany s’ampliarà l’aforament. 

Així mateix, el cartell també inclou Música Nua o el grup olotí Fructus Temporis, a més de Raps al Blanc, l’exhibició dels finalistes de l’última edició del Rap Dona de Menjar, una competició de Mc’s de les comarques gironines, que fa anys que es realitza a la ciutat de Girona, amb format benèfic per recollir aliments per a persones desfavorits de Girona i Salt.