Un joc de miralls entre les cares de la ira, en una mostra a Olot

«Sincronies 2» és la segona part d’un projecte conjunt de la Fundació Vila Casas i el Museu dels Sants

L’obra de Mapi Rivera, en diàleg amb el Crist de la Pau.

L’obra de Mapi Rivera, en diàleg amb el Crist de la Pau. / Olot Cultura

Alba Carmona

Alba Carmona

El Museu dels Sants d’Olot traça un recorregut per les múltiples cares de la ira a partir de les obres del seu fons i de la col·lecció de la Fundació Vila Casas. 

Fins al 29 d’octubre, el museu olotí acull Sicronies 2. La ira, la segona mostra d’un projecte que la fundació i el museu dediquen als set pecats capitals i que no s’ubica en una sala en concret sinó que el visitant l’anirà descobrint al llarg del itinerari per l’equipament. 

En aquesta segona entrega, comissariada per Natàlia Chocarro, «es pren consciència de la permanència de la ira» a partir d’un joc de miralls entre les obres de les dues institucions que «funciona per afinitat i per diferència» i que permet descobrir les múltiples formes del concepte, com les tortures, la guerra o la submissió.

Chema Madoz, Anna Malagrida, Sants Montes, Mapi Rivera, Agustí Roqué, Isabel Rocamora i Alisa Sibirskaya són els artistes contemporanis que confronten les seves obres amb les peces del fons del Museu dels Sants, com ara una màscara obra de Josep Clarà, un bust de santa Cecília de Josep Berga i Boada o el Crist de la Pau.