El GEiEG observa "Vallverdú horitzó"

Les instal·lacions de Sant Ponç acullen fins el pròxim 14 de juliol la mostra de l’Institut de les Lletres Catalanes que il·lustra la vida i obra de l’autor lleidatà, Josep Vallverdú, en l’any del seu centenari.

Imatge d’una de les peces de la mostra «Vallverdú, horitzó» instal·lada a Sant Ponç

Imatge d’una de les peces de la mostra «Vallverdú, horitzó» instal·lada a Sant Ponç / GEIEG

Redacció

El pròxim diumenge 9 de juliol, Josep Vallverdú celebrarà 100 anys. Narrador, novel·lista infantil, poeta, dramaturg i assagista, destaca entre moltes d’altres ocupacions per acumular una obra amb més de dos-cents títols que defineixen una de les figures més rellevants de la literatura catalana, reconeguda amb la medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. Coincidint amb el seu centenari, l’Institut de les Lletres Catalanes ha recollit, amb el suport del Departament de Cultura, els aspectes més personals de l’autor lleidatà en una exposició comissionada per Carme Vidal. «Vallverdú, horitzó», es pot visitar al vestíbul de les instal·lacions de Sant Ponç fins el divendres 14 de juliol.

La mostra, de petit format, consta de sis plafons il·lustrats que repassen les seves diferents facetes literàries reunint documents personals, començant per una visió de la seva vocació literària i comptant amb diverses còpies que s’exposen arreu del país de manera itinerant i simultània a través de la xarxa de biblioteques de la Generalitat de Catalunya i espais d’entitats com el Grup Excursionista i Esportiu Gironí. Amb «Vallverdú, horitzó», el GEiEG segueix estimulant la seva vessant cultural amb diferents propostes dirigides als socis i sòcies grupistes i la resta de gironins, anteriorment amb «Quan parles fas màgia» del Centre de Normalització Lingüística o «Josep Pla & Nèstor Luján» de la Fundació Josep Pla.