Francesc Duch guanya de nou el premi 7 Lletres

L'autor gironí, que ja es va endur el guardó fa cinc anys, s'imposa amb «El futur que volíem»

Francesc Duch, en una imatge d'arxiu.

Francesc Duch, en una imatge d'arxiu. / Esther Aguilar

Alba Carmona

Alba Carmona

L'escriptor Francesc Duch ha guanyat per segona vegada el premi 7 Lletres de relats amb El futur que volíem. L'autor gironí ja es va endur el mateix guardó fa cinc anys amb el recull de contes Altres mares. Per primera vegada, un autor repeteix com a guanyador del guardó, que està dotat amb 7.000 euros i inclou la publicació de l'obra per part de Pagès Editors.

El jurat de la divuitena edició, representat durant l'acte per l'escriptora Anna Punsoda, va destacar la cruesa dels relats, així com la prosa, despullada i efectiva de Duch. Segons la mateixa Punsoda, si s'hagués de concretar un fil conductor, seria el despertar de la intel·ligència, aquell moment a la vida en el que, a causa d'un fet concret, es comença a veure la realitat en diferents dimensions. Durant l'acte, celebrat al Castell de Concabella (Plans de Sió, la Segarra), Punsoda també va destacar les diferents ambientacions i la força de paisatges extensos i solitaris.

El futur que volíem es publicarà l'any vinent. Serà el quart llibre de Duch, després de la novel·la Joana (Cossetània Edicions), que va rebre el 39è Premi de Narrativa Ribera d'Ebre i va arribar a les llibreries l'estiu passat.