Donen quatre obres de Ricard Guinó per al Fons d'Art Municipal de Girona

Són dibuixos a tinta, carbó i llapis datats a l’inici del segle XX que es conservaran al Museu d’Història 

Perpinyà acull fins al 5 de novembre una gran exposició dedicada a l'escultor gironí

La signatura de la donació.

La signatura de la donació. / Ajuntament de Girona

Alba Carmona

Alba Carmona

L’Ajuntament de Girona ha rebut la donació de quatre obres de Ricard Guinó que s’incorporaran al Fons d’Art Municipal que conserva el Museu d’Història. Es tracta de quatre dibuixos a tinta, carbó i llapis, provinents de la col·lecció familiar de Ricard Guinó (Girona, 1890-Antony, 1973) i datats a l’inici del segle XX. La donant és la vídua de Michel Guinó -fill de Ricard Guinó-, Corine Guinó, i la cessió ha estat feta a través de Lluís Oliver, amic de la família, que les ha dipositat al Museu.

Les obres que acaben de ser donades es catalogaran i es documentaran per posar-les a disposició del públic. S’exposaran a la sala del Museu dedicada a l’art dels segles XIX i XX, acompanyant les escultures de Ricard Guinó que ja hi tenen un lloc destacat. 

I és que el Museu d’Història de Girona atresora des de fa més de 30 anys una col·lecció d’obres d’aquest artista gironí de rellevància internacional, que va treballar i residir a França la major part de la seva vida. Deixeble d’Arístides Maillol, va treballar com a ajudant i col·laborador de l’artista Auguste Renoir, fins al punt que va ser coautor de moltes de les seves escultures. 

Exposició a Perpinyà

Justament aquests dies es pot visitar al Musée d’Art Rigaud a Perpinyà una gran exposició de l’escultor gironí amb el títol de Guino-Renoir. La couleur de la sculpture. Entre les 200 peces que s’hi poden veure, s’hi exposen obres de Guinó procedents del Fons del Museu d’Història de Girona. 

La mostra, que es pot visitar fins al 5 de novembre, té el suport del ministeri de Cultura Francès, que l’ha qualificada d’exposició d’interès nacional.