Shakira, Karol G, Bizarrap i Natalia Lafourcade, triomfadors dels Latin Grammy

Els Latin Grammy es van celebrar aquest dijous a Sevilla

EFE

En una nit amb els premis molt repartits, les colombianes Shakira i Karol G, la mexicana Natalia Lafourcade, l'argentí Bizarrap i el productor i compositor mexicà Edgar Barrera, han estat els triomfadors de la 24 edició dels Latin Grammy, amb tres premis cadascun.

En una gala celebrada a Sevilla, Karol G. s'ha emportat els guardons a millor àlbum de l'any i millor àlbum de música urbana per 'Mañana será bonito', així com el de millor fusió/interpretació urbana, per 'TQG', al costat de Shakira.

La també colombiana va guanyar, a més, els premis a millor cançó de l'any i millor cançó pop per 'Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53', al costat de Bizarrap.

El músic argentí va aconseguir també, al costat de l'espanyol Quevedo, el Latin Grammy a millor cançó urbana per 'Quevedo: Bzrp Music Sessions, Vol. 52', mentre que Lafourcade va guanyar els premis de millor gravació de l'any, millor àlbum de cantautor i millor cançó de cantautor, per 'De todas las flores'.

Finalment, Barrera, que va arribar a la gala com el més nominat, amb 13 candidatures, va marxar de Sevilla amb tres Latin Grammy, els de millor productor, millor cançó regional ('un X100to') i compositor de l'any.

Rauw Alejandro versiona 'Se fue', després que Rosalía cantés 'Se nos rompió el amor'

Rauw Alejandro i Rosalía han protagonitzat un duel musical durant la gala dels Latin Grammy celebrada a Sevilla, on el porto-riqueny es va marcar una original versió del 'Se fue' de Laura Pausini, i la catalana una altra, no menys especial, de 'Se nos rompió el amor', que va popularitzar Rocío Jurado.

Era el primer acte públic en què els dos artistes coincidien després de la seva inesperada ruptura el juliol passat, amb què acabaven una relació de tres anys i en què fins i tot la parella va arribar a anunciar el seu compromís.

Primer ha estat Rosalía la que ha pujat a l'escenari del Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla (FIBES) per cantar, amb algunes modificacions, 'Se nos rompió el amor', una cançó de Manuel Alejandro que es va convertir en un dels temes emblemàtics de la Jurado.

'Se nos rompió el amor de tanto usarlo' o 'de no usarlo', ha afegit la catalana, acompanyada d'un extens quadre flamenc situat sobre un escenari cobert de plàstic.

Els aplaudiments han tronat a la sala, encara que no han estat menys quan Rauw Alejandro ha pujat a l'escenari i ha començat a entonar 'Se fue', una de les cançons clau de la trajectòria de Laura Pausini.

El porto-riqueny també ha introduït alguns canvis a la lletra. 'Nada me queda sin ella', ha dit el cantant, aportant la visió masculina a la cançó de Pausini, de la qual ha triat uns versos que diuen: 'se fue la dulce miel que probé en sus labios. Se fue, me quedó solo su veneno'.

A continuació, però en vídeo, ha interpretat part del seu tema 'No me sueltes', antes de volver al escenario acompañado por la guitarra de Juanes per cantar 'Baby Hello', la seva col·laboració amb Bizarrap.