Girona acollirà un dels concerts de la gira de Jarabe de Palo en tribut a Pau Donés

La banda original i tres vocalistes seleccionats per a l'ocasió actuaran a 17 ciutats espanyoles, entre elles Girona

Pau Donés.

Pau Donés. / Europa Press

EFE

El grup català Jarabe de Palo ha anunciat que oferirà 17 concerts a diferents ciutats espanyoles -entre elles Girona- durant els mesos de febrer, març i abril de 2024 per homenatjar Pau Donés, el seu vocalista mort el 2020. "Conscients de l'empremta que ha deixat, els amics i la família de Pau vam decidir treballar en la idea d'un espectacle en format de concert per homenatjar-lo com a músic, compositor i persona", ha explicat el seu germà Marc Donés en un comunicat.

Les cançons, interpretades per la banda original i tres vocalistes seleccionats, seran disset temes compostos per l'artista que mostren les diferents etapes musicals per les quals ha transitat el grup en els seus 24 anys de trajectòria, entre les quals 'La Flaca', 'Grita', 'Dos días en la vida', 'Duerme conmigo' i 'El lado oscuro'.

El cartell promocional de la gira de Jarabe de Palo en tribut a Pau Donés.

El cartell promocional de la gira de Jarabe de Palo en tribut a Pau Donés. / DdG

Tronco Records, la discogràfica fundada per Donés, ha confirmat que hi haurà concerts a Gijón (9 de febrer), Bilbao (10 de febrer), Pamplona (11 de febrer), València (15 de febrer), Múrcia (17 de febrer), Girona (23 de febrer), Mallorca (8 de març), Santiago de Compostel·la (15 de març), la Corunya (16 de març), Lleida (22 de març) i Saragossa (23 de març). A més, tocaran a Sevilla (4 d'abril), Màlaga (5 d'abril), Granada (6 d'abril), Alacant (12 d'abril), Barcelona (26 d'abril) i Madrid (27 d'abril), on s'acabarà aquesta gira tribut.

El xou comptarà a més amb projeccions en vídeo en què es reflectiran "lliçons de vida" de Pau Donés, que va morir el 9 de juny del 2020, amb 53 anys, després d'haver recaigut d'un càncer de còlon que li va ser diagnosticat el 2015.