El majoristes de Mercagirona van moure 39.083 tones de fruita i verdura durant el 2010, cosa que suposa un increment d'un 3,2% respecte l'any anterior. Aquest percentatge es mou en quantitats similars al que es va registrar en els últims exercicis, quan el creixement va situar-se en l'1,5% i el 5,8%. Tot i que aquest augment sigui moderat, els majoristes no el veuen amb mals ulls atenent al context de crisi econòmica actual. Es calcula que l'any passat els majoristes que s'apleguen sota el paraigües de Mercagirona van facturar 35,1 milions d'euros (MEUR). A més, l'estadística recull que s'ha incrementat el moviment de vehicles -turismes, furgonetes i camions- que van a Mercagirona a comprar gènere.

L'any passat, Mercagirona va comercialitzar 39.083 tones de mercaderies. Si es comparen aquestes vendes de fruita i verdura amb les del 2009, quan se'n van comercialitzar 37.870 tones, l'increment entre un exercici i l'altre és del 3,2%. De fet, segons destaquen els majoristes, aquest augment és similar al que ja es va registrar els anys 2007 i 2008, quan els percentatges van ser de l'1,5% i del 5,8%.

Pel que fa al volum de negoci dels majoristes, es calcula que la facturació global l'any passat va ser de 35,1 MEUR. Això representa un milió d'euros més que l'exercici anterior (que es va tancar amb 34 MEUR de calaix). Aquestes xifres, però, són aproximades, perquè s'obtenen aplicant el preu mig de comercialització de tots els tipus de fruita i verdura -que és de 0,9 euros per quilo- amb les tones mogudes.

Un altre dels indicadors que permet fer balanç de l'activitat comercial del mercat de majoristes és l'accés de vehicles, ja siguin turismes, furgonetes o camions. A les estadístiques corresponents al darrer any també s'observa un increment en aquest apartat, ja que s'ha passat de les 36.614 a les 37.912 entrades de vehicles al recinte.

Això suposa, traslladat en percentatges, un increment del 3,55%. Concretament, segons recull l'estadística, han accedit al mercat de majoristes 7.600 turismes, 13.666 furgonetes, 8.104 camions petits i 8.542 camions grossos al llarg del 2010.

Moderat però optimista

Els responsables de Mercagirona asseguren, mitjançant una nota de premsa, que aquest creixement és "moderat". De totes maneres, el sector valor les xifres amb optimisme perquè aquests creixements són sostinguts "malgrat l'època de crisi econòmica".

Segons Mercagirona, les claus que expliquen que els números s'incrementin lleugerament són, per una banda, la millora que s'ha fet a les instal·lacions i, per l'altra, la tasca feta per l'Associació de majoristes. Aquesta entitat, creada l'any passat, ha promocionat Mercagirona entre les escoles, amb accions al carrer o en esdeveniments com el Fòrum Gastronòmic i la mostra 'Girona, Temps de Flors'.