L'ambiciós projecte d'expansió que a mitjans de la dècada passada va afrontar Prestige Group està passant factura a la seva activitat més tradicional, els hotels de Roses. El Jutjat del Mercantil de Girona ha admès a tràmit la sol·licitud de concurs voluntari de creditors presentada per Prestige Group per a les cinc empreses gestores dels hotels que té al municipi altempordanès. A finals de 2011, els cinc hotels acumulaven un passiu de 7,8 milions d'euros.

Segons fonts de Prestige, amb aquesta mesura, el grup "pretén salvaguardar la continuïtat de l'activitat hotelera, evitant l'impacte que fins a la data han tingut en aquest negoci les dificultats financeres per les quals travessen les activitats immobiliàries del grup".

L'activitat dels cinc hotels de Prestige a Roses va facturar 14,4 milions d'euros l'any 2011, un 1,7% més respecte l'exercici anterior, amb un total de 326.775 pernoctacions. En aquest sentit Prestige Group pretén blindar la divisió rendible de la firma, ja que el cash flow de l'activitat hotelera és positiu i compta amb clientela fidel.

La decisió de la companyia afecta a les societats Prestige Goya Park 2008, S.L., Prestige Santa Margarita Park, S.L., Prestige Victoria 2008, S.L, Prestige Mar y Sol 2008, S.L. i Prestige Coral Platja 2008, S.L. En total, les cinc empreses donen feina a 269 treballadors, entre fixes i temporals.

Les mateixes fonts explicaven que el grup ha viscut un període "d'intensa reestructuració que ha afectat a les activitats que desenvolupava en energies renovables, promoció immobiliària i hotels urbans". D'aquesta manera, entre 2008 i 2009, va renunciar a seguir explotant un hotel al Passeig de Gràcia de Barcelona, i es va vendre el Prestige Congress, situat a l'Hospitalet, prop de Fira de Barcelona.

Així mateix, el projecte de complex de hoteler i termal de luxe a Jafre, també va resultar fallit. Les obres estan en una fase avançada de construcció, però fa més de tres anys que estan aturades. Amb una inversió prevista de 60 milions d'euros i un deute acumulat de més de 40, la promotora del projecte, Prestige Jafre, va presentar concurs de creditors al 2011. En mans dels administradors concursals, al municipi gironí encara creuen que algun inversor es pot incorporar al projecte i fer-lo viable.

En els darrers mesos, Prestige Group s'ha concentrat en la seva activitat originària de gestió d'hotels vacacionals en la localitat gironina de Roses. La companyia assenyala que les xifres demostren que "és un negoci consolidat, que genera recursos suficients, però que està afectat pels problemes financers conjunturals derivats de la situació actual de crisi global".

El propòsit de la direcció del grup Prestige és aconseguir un acord amb els creditors el més aviat possible que determini "uns compromisos de pagaments compatibles amb la seva generació de recursos", de manera que es garanteixi la viabilitat de les cinc empreses gestores dels hotels.

Mentre duri la situació de concurs per a aquestes societats, remarqueen que els hotels seguiran operant amb total normalitat.