La plantilla de la fàbrica de Cacaolat a Santa Coloma de Gramenet manté la vaga indefinida iniciada dijous després que ahir finalitzés sense acord la reunió de mediació a Inspecció de Treball amb la direcció de l'empresa. Segons va explicar la presidenta del comitè d'empresa, Juana María Lozano, «l'empresa s'ha negat a negociar mentre es mantingui la vaga», que té una afectació de 24 hores diàries sobre el personal de producció, uns 80 empleats del total de 210 que treballen a la factoria, on es produeixen els batuts de Cacaolat i la llet Letona.

Lozano va explicar que els representants dels treballadors es van presentar a la reunió amb una «proposta raonable», que reclama millores al calendari laboral per a aquest 2019, com optimitzar les condicions horàries del quart torn i l'organització de la plantilla de producció durant els caps de setmana a l'estiu, amb l'objectiu de conciliar vida laboral i familiar.

La presidenta del comitè d'empresa va aclarir que, de moment, no hi ha programada una nova reunió de mediació a Inspecció de Treball amb la direcció de la companyia de batuts.