El president de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles, Roberto Fernández, estima que la cotització obligatòria de les pràctiques universitàries, una mesura aprovada a finals de l'any passat pel Govern de Pedro Sánchez, suposarà un cost de més de 100 milions d'euros anuals, i defensa que siguin l'administració o les empreses les que assumeixin aquesta despesa. «La universitat no ho pot costejar, és impossible», va assegurar.

«Les empreses estan en millors condicions d'ajudar, és una cosa de sentit comú, perquè si a la meva universitat tinc 2.000 estudiants en pràctiques, per a mi són 250.000 euros cada any, un dineral», explicava Fernández en una entrevista en la qual va revelar que va conèixer aquesta mesura del Govern per la premsa, una vegada ja havia estat publicada al Butlletí Oficial de l'Estat.

«Ja vaig expressar la meva queixa i la torno a reiterar», exposava el president dels rectors espanyols, tot i que agraïa la predisposició a la negociació de la secretària d'Estat d'Universitats i el secretari d'Estat de Seguretat Social amb els quals ja ha acordat que la mesura no sigui efectiva fins al pròxim curs acadèmic.

Roberto Fernández espera tancar amb el Govern el reglament de la cotització de les pràctiques abans del mes d'abril, un termini que, amb l'Executiu en funcions, li genera dubtes. Fernández, que defensa que els becaris universitaris cotitzin a la Seguretat Social, creu que la convocatòria anticipada d'eleccions generals per al 28 d'abril pot deixar en suspens la mesura aprovada pel Govern socialista, i considera sensat reprendre la seva execució una vegada que s'hagin celebrat els comicis. «El millor seria esperar i veure quina és la nova majoria parlamentària», opinava.