Els efectes de la pandèmia de coronavirus han portat al Paradise, un dels macroprostíbuls més grans d'Europa situat a la localitat fronterera amb França de la Jonquera (Girona), a presentar un expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per a la majoria dels seus treballadors.

Segons ha explicat el seu propietari, José Moreno, que als seus 68 anys es recupera a Màlaga de dos infarts soferts l'any passat, l'ERTO afecta cambrers, cuiners, i netejadores, però no al personal de manteniment.Les més de cent treballadores sexuals

que habitualment hi presten els seus serveis no tenen cap mena de vincle laboral amb el negoci. "Les persones que decideixen anar al club Paradise a exercir la prostitució en cap cas són treballadores de les empreses del Sr. Moreno. Es tracta de persones que decideixen anar al club una o vàries nits, de forma lliure, que cobren directament els seus serveis dels seus clients i que decideixen com i quan desenvolupen la seva activitat", expliquen els representants legals del Paradise.

"Entren i surten quan volen", assenyala el propietari, que explica que, el 13 de març, va rebre l'ordre de la Generalitat de tancament del local a mitjanit, tot i que ja havia decidit que no obriria.

José Moreno detalla que, «en dos o tres dies, les noies que hi havia a la pensió de l'establiment van anar marxant, la majoria segurament als seus països». Per a Moreno la situació és «molt greu» i destaca que, «gràcies a Déu, no ha passat res» en referència a algun contagi per coronavirus d'alguna de les treballadores sexuals o d'un client.

L'empresari admet el desastre econòmic que li suposa el tancament, amb despeses mensuals «per més de 400.000 euros, a més dels 300.000 de l'IVA trimestral», però considera que, «per sobre de tot hi ha la vida». «Això no és un caprici i cal acceptar-ho», sosté el propietari del Paradise, que confia a reprendre l'activitat quan la situació passi.

El Paradise, amb una superfície construïda de 2.700 metres quadrats i més de vuitanta habitacions amb una capacitat per a unes dues-centes treballadores sexuals, va obrir les seves portes el 21 d'octubre del 2010.

Moreno s'ha assegut diverses vegades en el banc dels acusats i, el 2012, l'Audiència de Girona el va condemnar a tres anys de presó per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, mentre que, el 2014, va considerar que no hi havia proves que el relacionessin amb una xarxa de proxenetes i va ser absolt del càrrec.

El 13 de desembre de 2012, dos encaputxats van llançar des d'una moto dos artefactes explosius que van causar danys en un magatzem del local i, deu dies després, van ser cinc persones diferents les que van col·locar a l'aparcament un cotxe amb una bomba