BBVA ha proposat traslladar fins a 467 treballadors a altres empreses del mateix grup amb l’objectiu de reduir l’impacte de l’ERO anunciat l’abril passat. Segons van informar els sindicats després de la reunió amb la direcció d’ahir, això permetria que la retallada a Espanya passés de gairebé 3.800 empleats a 3.331.

D’altra banda, l’entitat també ha millorat les condicions de sortida dels treballadors, incrementant les indemnitzacions per als treballadors de 62 anys o menys. Comissions Obreres (CCOO) va valorar positivament els moviments de l’empresa, però va insistir que continuen sent «insuficients». En aquest sentit, els sindicats indiquen que les mobilitzacions previstes per la setmana vinent segueixen en peu.

Més indemnitzacions

La nova oferta del BBVA incrementa el nombre de recol·locacions proposades en anteriors reunions. A finals d’abril, el banc va traslladar als sindicats la seva voluntat de reduir l’ERO en 350 persones amb trasllats a altres localitats. Tot i la millora, els representants dels treballadors defensen que, en cas d’acord, el nombre de recol·locacions podria incrementar-se i així reduir l’afectació de l’acomiadament col·lectiu.

Pel que fa a les indemnitzacions, l’oferta del banc també és a l’alça. El que no varia és l’antiguitat dels treballadors afectats, que ha de ser de mínim 15 anys per poder-la rebre. En el cas dels empleats entre 58 i 62 anys, el BBVA planteja una indemnització del 70% del salari brut anual fins als 63 anys –fins ara era el 65%- i el manteniment del conveni especial fins als 63 anys, amb una revaloració de l’1%. També se’ls deduirà la prestació o el subsidi de desocupació.

Per al personal d’entre 56 i 57 anys, la indemnització puja fins a quatre vegades el 65% de la retribució bruta anual –abans el 60%- i s’inclou el conveni especial fins als 61 anys, amb una revaloració de l’1%. Pel col·lectiu d’entre 52 i 55 anys, la compensació també és de quatre vegades el 65% del salari anual, a més del conveni especial amb la corresponent revaloració. Addicionalment, els empleats rebran una prima de voluntarietat de 2.000 euros per trienni.