L’ocupació als apartaments turístics, millor que la de 2019

Durant el juliol les xifres van ser del 80% del total, mentre que a l’agost es van disparar fins al 93%

Josep Coll

Josep Coll

La pandèmia ha quedat enrere o, almenys, ja està molt més normalitzada que en els dos estius anteriors. I això s’ha notat, i molt, en les xifres d’ocupació dels apartaments turístics durant l’estiu d’aquest any segons una enquesta que l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA). Fins i tot, s’han superat les millors de les previsions i durant el juliol i l’agost es van arribar a uns nombres superiors als dels mateixos mesos de 2019, l’últim estiu abans de l’esclat de la Covid-19.

L’enquesta que l’ATA ha realitzat entre els seus associats detalla que durant el juliol l’ocupació dels apartaments turístics va arribar al 80%, mentre que a l’agost aquesta xifra es va enfilar fins al 93%. Tot això indica que el sector s’ha recuperat completament després de dos estius dolents, i que, fins i tot, s’han superat considerablement, els registres de l’estiu de 2019.

L’arribada en massa del visitant estranger ha fet arribar a aquests nombres rècord l’estiu d’aquest any

Un dels factors claus d’aquesta recuperació ha estat l’arribada en massa del visitant estranger, que ha tornat a ocupar aquests apartaments turístics gironins. De fet, segons les estadístiques que va exposar la setmana passada l’Institut Nacional d’Estadística, els nombres del juliol d’aquest any han superat, de llarg, els de 2021 i, fins i tot, els de 2019. En concret, durant el juliol d’aquest any, 106.001 turistes estrangers es van allotjar als apartaments turístics gironins, el que significa un 269% més que el juliol de 2021, però també un 95,6% més que aquest mateix mes de 2019, quan en van arribar 54.184. Pel que fa a les pernoctacions, aquesta mateixa enquesta de l’INE exposa que se’n van fer 648.832 el juliol d’aquest any, un 241% superior a la xifra de 2021, i també un 52,9% que al juliol de fer tres anys. El que també ha millorat, són aquestes pernoctacions. Ara les estades dels visitants són més llargues, el que fa més sostenible l’activitat en termes econòmics i mediambientals.

Pel setembre, l’ATA confia que els nombres també siguin bons. Tot i que es preveu una disminució del públic nacional format per famílies, a causa de l’avançament del calendari escolar, aquest seria substituït per altres grups de visitants. En aquest cas, entrarien en joc el turisme sènior i el client procedent de fora d’Espanya en una temporada que es podria allargar fins a l’octubre.