Alzamora Group rep un premi internacional pel desenvolupament innovador d’un envàs

Destaca la tapa de formació automatitzable, que permet reduir etapes del procés productiu

L’envàs sostenible i alternativa a les oueres. | ALZAMORA GROUP

L’envàs sostenible i alternativa a les oueres. | ALZAMORA GROUP / DdG. Olot

DdG. Olot

Alzamora Group, grup empresarialde fabricació d'envasos de cartró, ha estat guardonada als WorldStar Packaging Awards 2023 (WPO) per al desenvolupament d'un innovador envàs per al sector avícola, Enovo, a la categoria d'Aliments.

Enovo presenta un sistema ecològic i diferenciador per a l’envasat i el transport d'ous, que l'ha posicionat com un dels millors envasos del món. Una solució que cobreix les necessitats actuals de la indústria avícola, especialment en un moment de grans canvis amb l'arribada del Nou Reial Decret d'Envasos i Residus d'Envasos.

Enovo és un envàs totalment biodegradable, produït únicament amb cartró i format per dos elements: una base de cel·lulosa i una tapa de cartró.

Entre els beneficis que presenta Enovo destaca la tapa de formació automatitzable, que permet reduir etapes del procés productiu gràcies a l'eliminació de l'etiqueta i del retractilat de plàstic. A més, a diferència de les oueres tradicionals, la solució d'Alzamora Group aporta més possibilitats de personalització i diferenciació en el lineal. I, el que és més important, disminueix l'impacte de la petjada de carboni.

En aquesta edició del 2023 dels WorldStars Awards han concorregut 488 envasos de 41 països. Entre ells, els que han obtingut més reconeixements han estat el Japó (26 premis), Austràlia i Nova Zelanda (19 premis), i l'Índia i Alemanya (18 premis). Els WPO són el concurs de packaging més important a nivell mundial, ja que només hi poden participar productes guardonats prèviament en certàmens nacionals.