Més de 180 gironins es beneficien del programa d’FP Ocupacional Dual

Els joves, d’entre 16 i 29 anys, obtenen formació i un contracte de treball durant un any

ACN

Fins a 187 joves de les comarques gironines han obtingut un contracte de treball durant un any a través del programa d’FP Ocupacional Dual del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La Generalitat ha engegat aquest febrer la segona convocatòria del programa, que compta amb una partida de 25 milions d’euros a Catalunya, un 47% més que l’any anterior. A Girona, concretament, s’han destinat 3,2 milions d’euros. Amb aquest pressupost, els més de 180 joves gironins en situació de vulnerabilitat podran formar-se i alternar les classes amb pràctiques remunerades a les empreses, amb un contracte laboral de dotze mesos de durada, amb l’objectiu d’inserir-los al mercat laboral. 

El programa d’FP Ocupacional Dual s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys i en paral·lel a oferir-los formació, també els dona suport econòmic (a través de la feina a les empreses). Els qui hi participen són nois i noies que estan a l’atur, amb un nivell formatiu baix o bé que no tenen estudis. Un cop acaben el programa, reben un certificat de professionalitat que els acredita per treballar en aquelles branques sectorials on s’han format.

1.343 joves

En total, 1.343 joves d’arreu de Catalunya es beneficien d’aquest programa. A banda de les comarques gironines, per territoris, n’hi ha 618 que viuen a Barcelona o bé a la seva àrea d’influència; 267, de la Catalunya central; 142, de Lleida i 129 de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

A Girona, per exemple, algunes de les formacions s’estan fent al Gremi d’Instal·ladors, situat al polígon que hi ha a tocar de l’AP-7. Aquí, als diferents joves se’ls ensenya electricitat i també se’ls forma en instal·lacions de fred. El conseller Roger Torrent, que els va visitar ahir, va afirmar que gràcies al programa d’FP Ocupacional Dual s’ofereix a les empreses «la possibilitat d’incorporar talent, amb joves que tenen ganes de treballar».

Roger Torrent visita el programa d'FP Ocupacional Dual d'electrònica a la ciutat de Girona

Roger Torrent visita el programa d'FP Ocupacional Dual d'electrònica a la ciutat de Girona / Marc Martí

Des de la Generalitat, asseguren que, durant els dos últims anys, Empresa i Treball «ha destinat un total de 216 milions d’euros a polítiques d’ocupació per a joves amb l’objectiu de reduir l’atur juvenil i treballar per la transformació del sistema productiu del país». Expliquen que d’aquesta inversió se n’han beneficiat 26.357 joves.