Uns 40 alumnes i nou empreses participen en la primera edició de la Fira del Talent TIC

L’AENTEG valora positivament la jornada i anuncia la celebració de noves edicions

Primera edició de la Fira del Talent TIC.

Primera edició de la Fira del Talent TIC. / MARC MARTÍ

Joel Lozano

Joel Lozano

«La jornada ha anat molt bé, no només ho diem des de l’organització, també ens ho han fet saber les empreses que han participat», asseguren des de l’AENTEG.

Aquest dimecres, l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona ha celebrat la primera edició de la Fira del Talent TIC, a la sala d’actes de l’Institut Montilivi, en la qual han participat amb un estand vuit empreses associades a l’AENTEG, a més del Patronat de l’Escola Politècnica de la Universitat de Girona, i al voltant d’uns 40 alumnes.

Primera edició de la Fira del Talent TIC.

Primera edició de la Fira del Talent TIC. / MARC MARTÍ

La jornada tenia com a objectiu casar l’oferta amb la demanda en el sector tecnològic, amb un format de fira i «speed dating» mitjançant el qual, les empreses han tingut l’oportunitat d’exposar davant dels alumnes del darrer any dels estudis de formació professional, i alumnes universitaris que també acaben els seus estudis, què fan i quins perfils professionals volen incorporar a la seva estructura, facilitant el contacte amb els possibles candidats.

Els joves han tingut l’oportunitat de tenir un primer contacte amb algunes empreses com Efimatica, Easypromos, Inforolot o OTC Engineering, entre d’altres. Des de l’organització expliquen que, de mitjana, cada empresa ha recollit entre uns 25 i 30 currículums entre els diferents perfils.

Malgrat que durant la jornada no es va tancar cap contractació, ja que la fira estava orientada a tenir un primer contacte, des de l’AENTEG expliquen que esperen que en els pròxims mesos alguna de les companyies pugui incorporar algun dels joves, ja sigui en format pràctiques o directament com a treballador.

Primera edició de la Fira del Talent TIC.

Primera edició de la Fira del Talent TIC. / MARC MARTÍ

La jornada va començar a les deu del matí i tenia previst acabar a les dotze, tot i que el nombre de participants va fer que s’allargués dos quarts d’hora més. La fira va estar organitzada per l’AENTEG conjuntament amb l’equip de Prospecció DUAL dels SSTT Girona del Departament d’Educació de la Generalitat, amb la col·laboració dels instituts de Formació Professional de la vegueria de eGirona,: l’INS El Pla de l’Estany, l’INS Bosc de la Coma, l’Institut Sa Palomera, l’Institut Vidreres, l’Institut Cendrassos, l’Institut Montilivi, l’Institut Rafael Campalans, l’Institut Palamós, i el Patronat de l’Escola Politècnica de la Universitat de Girona.

L’AENTEG explica que durant els pròxims dies començaran a treballar en la propera edició, que se celebrarà fora de la ciutat de Girona. A més, els organitzadors relaten que una de les possibilitats que està sobre la taula és celebrar dues edicions cada any.