Palafrugell acollirà el pròxim cap de setmana la Fira del Vi Costa Brava

Els dies 15, 16 i 17 de setembre es podran degustar prop de cent referències de més de seixanta celler

Participants en la 40a edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava

Participants en la 40a edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava / ajuntament de Pals

Redacció

La Plaça de Can Mario de Palafrugell es convertirà en la capital dels vins i escumosos de Catalunya els dies 15, 16 i 17 de setembre. L’espai acollirà la Fira del Vi Costa Brava, hereva de les 41 edicions passades de la Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava. És des de l’any 1981 que la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre organitza la fira.

Enguany es podran degustar prop de cent referències de més de seixanta cellers procedents de totes les denominacions d’origen i zones qualificades catalanes, amb un important pes específic dels vins de la DO Empordà.

L’Espai Enogastronòmic comptarà amb tallers i activitats de tast dirigides, per tal de promocionar i fer conèixer els productes tant de vi com gastronòmics del territori. A aquests tallers s’hi accedirà mitjançant reserva. Els organitzadors han creat un compte d’Instagram propi (@firadelvicostabrava) on informen detalladament de tota la programació dels tastos.

En l’edició d’enguany es continua ampliant l’oferta gastronòmica. A més de la ja tradicional taula de formatges catalans, es podran adquirir tastets gastronòmics preparats pels restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet.

Pel que fa al funcionament de la fira, els assistents compraran uns tiquets que bescanviaran pels tastos de vi, les taules de formatge i els tastets gastronòmics. L’horari de la Fira del Vi Costa Brava serà divendres i dissabte al vespre (19.00 h a 23.00 h) i diumenge al migdia (12.00 h a 15.00 h).

L’objectiu principal és el de donar a conèixer la riquesa vinícola de Catalunya amb la presència de totes les DO catalanes. Com també la promoció i dinamització del producte de territori i de la feina de tots aquells productors que el fan possible.