Endesa activa més de 13.000 autoconsums a les comarques gironines

La companyia distribuïdora activa de mitjana a Catalunya més de 4.000 instal·lacions al mes

Instal·lació de plaques fotovoltaiques a Palamós.

Instal·lació de plaques fotovoltaiques a Palamós. / Ajuntament de Palamós

Redacció

Endesa, la principal companyia distribuïdora en Catalunya, ha activat ja 13.392 autoconsums, entre individuals i col·lectius, a la seva xarxa de distribució a les comarques gironines.

La filial de xarxes d’Endesa, e-distribución, ha gestionat al llarg dels nou primers mesos de l’any a Catalunya la connexió de prop de 36.180 autoconsums, la qual cosa suposa una mitjana de més de 4.000 al mes. Amb aquesta evolució, Endesa ha activat ja més de 86.223 autoconsums, entre individuals i col·lectius, a la seva xarxa de distribució a Catalunya, una xifra que suposa un increment del 72% respecte als 53.043 comptabilitzats al tancament del 2022. «La posada en marxa de diverses mesures per agilitzar la tramitació d’aquestes instal·lacions i millorar la informació als clients ajudarà a tancar l’any amb una xifra rècord d’activacions», afirmen des de la companyia.

Del total de subministraments amb autoconsum actius a la xarxa d’e-distribución a les comarques gironines, el 98% corresponen a instal·lacions individuals. Una xifra que es repeteix a Catalunya, on més de 2.000 són clients pertanyents a autoconsums col·lectius, un 2.000% més que el desembre del darrer any. La filial de xarxes d’Endesa opera com a companyia distribuïdora principalment a Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Catalunya i part d’Extremadura. A Catalunya concentra el 57% de tots els autoconsums col·lectius que ha gestionat a l’Estat.