Sis comerços centenaris gironins són reconeguts pel Govern

Reben el Premi Nacional d'Establiments Comercials Centenaris 2022

Exterior de la botiga Casals Promise durant l'acte de celebració del seu centenari, en una imatge d'arxiu.

Exterior de la botiga Casals Promise durant l'acte de celebració del seu centenari, en una imatge d'arxiu. / Santi Coll

Redacció

Sis comerços de les comarques gironines han rebut el Premi Nacional d'Establiments Comercials Centenaris 2022. En concret s'ha reconegut el segle d'història de: la botiga de roba Casals Promise (Figueres), el Forn de Pa Josep Segura (Sant Miquel de Sescebes), la Impremta Maideu (Ripoll), l'Estanc Pilar (Campdevànol), i els restaurants Els Caçadors (Ribes de Freser) i Cal Bandarra - Llibertat gastronòmica (Begur). D'altra banda, Mobles Butinyà (Sils) ha rebut la distinció corresponent als 150 anys o més de trajectòria.

Els Premis Nacionals d'Establiments Comercials Centenaris són una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Consorci de Comerç Artesania i Moda del departament d'Empresa i Treball. L'objectiu d'aquests guardons és distingir els establiments comercials i mercats municipals en actiu que al llarg de cent anys o més han ofert "un servei de qualitat i personalitzat a la seva clientela, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania que s'han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional", detallen des del Govern.

En total enguany s'han atorgat 28 distincions: 21 a comerços i mercats municipals pels seus de 100 anys o més d'història, i 7 a establiments comercials i mercats amb 150 anys o més d'història.