Vols saber com obtenir l'informe de vida laboral?

T'ho expliquem pas per pas

Descobreix els dies exactes que portes cotitzats

Aconsegueix l'informe de vida laboral; és així de senzill

Aconsegueix l'informe de vida laboral; és així de senzill / @ gpointstudio

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Hi ha certs tràmits que ens poden semblar molt difícils de fer per nosaltres mateixos i, realment, no ho són tant. Només necessitem conèixer les eines i els passos per arribar a l'objectiu. Avui, us explicarem com obtindré el vostre informe de vida laboral, com buscar en aquest i com obtenir-lo en paper. Preneu nota!

Una opció és demanar cita a la Seguretat Social i sol·licitar el nostre informe presencialment. Per fer aquest tràmit necessitarem dur a sobre el nostre document d'identitat (DNI). En el cas que, vulguem treure o veure el nostre informe de vida laboral des de casa, la feina o el carrer, per exemple, només hauràs de seguir aquests passos.

Passos per obtenir l'informe de vida laboral

  • Primer, has d'entrar al portal Importass de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS)
  • Veuràs un apartat que posa 'Vida laboral i informes', fes clic a sobre
  • A continuació, fes clic sobre el bloc 'Informe de la teva vida laboral'
  • Se'ns obrirà una altra finestra i allà en blau apareixerà un botonet que posarà 'Consultar vida laboral'
  • En fer clic a sobre, ens farà identificar a través de diversos sistemes de seguretat: clau permanent, clau pin, via SMS o, DNIe o certificat digital. En aquest punt, si no tenim certificat digital, que sol ser recomanable per fer diversos tràmits amb l'Administració, podem escollir qualsevol dels altres. La més ràpida i senzilla és 'via SMS'. En aquest últim cas, només necessitarem tenir el nostre telèfon mòbil al costat per verificar l'accés.
  • Ara, ja tens accés al teu informe de vida laboral.

Com faig la sol·licitud amb el mòbil

Per fer el tràmit amb el número de telèfon mòbil com a identificació personal, primer l'hem d'haver registrat en la Seguretat Social; si no, no ens deixarà. Per a fer-ho és molt senzill. Ves a l'opció 'T'ajudem', emplena el formulari i adjunta el teu DNI i un document per verificar que ets el titular del mòbil. Quan la Seguretat Social ho hagi validat, podràs fer servir el número de mòbil com a identificador personal.

El certificat el podràs obtenir des de qualsevol dispositiu, sempre que facilitis les credencials que se't sol·liciten. Així doncs, tant el mòbil com un ordinador, et poden servir. A més, el podràs obtenir de forma immediata per a qualsevol consulta i el podràs guardar al teu dispositiu o imprimir-lo en paper.

Pots obtenir l'informe durant les 24 hores dels 365 dies de l'any

Si el que necessites és buscar una informació concreta, veuràs que hi ha un apartat on posa filtres. Allà has de posar l'empresa i les dates. D'aquesta manera t'apareixeran els períodes, això és molt recomanable si ets fix discontinu, i les vacances retribuïdes, per exemple.

Vull l'informe de vida laboral en paper

Per tal d'aconseguir l'informe sense haver d'anar a l'oficina o sense haver de fer tots els passos abans esmentats, també podem optar per la següent opció: fes clic a aquest enllaç i des d'allà, podràs sol·licitar-lo a casa, per correu ordinari.