Si estàs a l'atur i tens entre 30 i 55 anys pots demanar aquestes cinc ajudes del SEPE

Aquelles persones desocupades poden gaudir d'aquestes ajudes del SEPE

Diverses persones fan cua a l'exterior d'una oficina de Treball.

Diverses persones fan cua a l'exterior d'una oficina de Treball. / Actius

Gabriel Carey Cárcoba

Les persones desocupades que tinguin entre 30 i 55 anys i hagin esgotat la seva prestació per desocupació estan de sort, ja que tenen a la seva disposició cinc ajudes diferents en el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) amb les quals poden arribar a ingressar gairebé 500 euros mensuals. Això sí, s'han de complir uns requisits.

La condició comuna a totes les ajudes és que els beneficiaris no poden rebre ingressos superiors als 723,75 euros mensuals, que és el 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Ajuda per càrregues familiars

El sol·licitant ha d'haver esgotat l'atur i tenir fills menors d'edat o majors amb una discapacitat igual o superior al 65%. A més, també cal subscriure un compromís d'activitat. La durada de l'ajuda per càrregues familiars depèn del temps que s'hagi cobrat la prestació contributiva per desocupació i l'edat del sol·licitant:

  • Si l'aturat és menor de 45 anys i ha cobrat l'atur durant 4 mesos, podrà percebre aquesta ajuda durant 18 mesos.
  • Si l'aturat és menor de 45 anys i ha cobrat l'atur durant més de 4 mesos, podrà percebre aquesta ajuda durant 24 mesos.
  • Si l'aturat és major de 45 anys i ha cobrat l'atur durant 4 mesos, podrà percebre aquesta ajuda durant 24 mesos.
  • Si és major de 45 anys i ha cobrat l'atur durant més de 4 mesos, podrà percebre aquesta ajuda durant 30 mesos.

Subsidi per a majors de 45 anys

A més del requisit de l'edat, per a percebre el subsidi per a majors de 45 anys és necessari que l'aturat no compti amb càrregues familiars i només es podrà percebre durant un màxim de 6 mesos, sense possible pròrroga.

Subsidi per a majors de 52 anys

Els aturats majors de 52 anys que hagin esgotat l'atur i que no disposin de renda podran percebre aquesta ajuda, que té una quantia de 480 euros.

Renda Activa d'Inserció (RAI)

Només poden gaudir de la RAI aquells que hagin esgotat totes les ajudes anteriors i que tinguin menys de 52 anys. Pot cobrar-se durant un màxim de 33 mesos.

El subsidi extraordinari per desocupació

El subsidi extraordinari per desocupació del SEPE està dirigit a persones que hagin esgotat les altres ajudes, inclosa la Renda Activa d'Inserció, i compleixin una sèrie de requisits. La durada d'aquesta prestació és de 6 mesos sense possibilitat d'augment.