H&M anuncia un ERO que comportarà el tancament de 28 botigues i afectarà 588 treballadors

CCOO considera que la mesura és "massa agressiva" i que es poden buscar solucions que no impliquin la pèrdua de llocs de treball

EP

H&M ha anunciat l'obertura d'un procediment d'acomiadament col·lectiu a Espanya per causes organitzatives i econòmiques que comportarà el tancament de 28 botigues i afectarà a 588 treballadors, segons informa CCOO en un comunicat.

En concret, el sindicat ha informat que la firma de moda ha presentat aquest ajustament de plantilla per causes organitzatives, productives i econòmiques a les botigues, després d'haver anunciat ahir un altre procediment de regulació de llocs de treball a les oficines de Barcelona, la negociació del qual començarà la setmana que ve.

En la comunicació que han rebut els sindicats, H&M preveu el tancament de 28 botigues, amb una afectació inicial de 588 empleats, començant el procés de negociació el setembre.

CCOO ha recordat que amb el nou Reial decret de 2023, en el cas que es produeixin tancament de centre de treball, l'empresa ha de realitzar la comunicació a l'autoritat laboral amb sis mesos d'antelació com a mínim, fins que es produeixi la constitució de la taula de negociació, enviant còpia als sindicats més representatius a nivell estatal i autonòmic.

Després dels processos de mobilització de l'any passat per a exigir millores salarials a Espanya i l'acord al qual es va arribar, CCOO creu que aquesta mesura és "massa agressiva" i que es poden buscar solucions que no impliquin la pèrdua de llocs de treball.

D'aquesta manera, aposta per negociar amb la companyia per a mantenir el màxim número de llocs de treball, minimitzant els efectes de "mesures tan dures" com les plantejades per H&M per a una plantilla que ja es va veure afectada per l'ERE que es va produir el 2021 amb la sortida final de 349 treballadors, davant els gairebé 1.100 afectats que havia proposat inicialment l'empresa. La plantilla gironina no es va veure afectada finalment per aquells acomiadaments.