Uns 150 treballadors de Nestlé es concentren a la fàbrica de Girona per reclamar desbloquejar la negociació del conveni

Una de les principals demandes que fan a la multinacional és un augment salarial d'acord amb l'increment real de l'IPC

La plantilla de Nestlé Girona concentrada davant la fàbrica de Girona per reclamar desbloquejar la negociació del conveni

La plantilla de Nestlé Girona concentrada davant la fàbrica de Girona per reclamar desbloquejar la negociació del conveni / Ariadna Reche/ACN

ACN/Ariadna Reche

Prop de 150 treballadors de Nestlé a Girona s'han concentrat aquest divendres davant la fàbrica de la multinacional a la ciutat per reclamar que es desbloquegi el conveni col·lectiu, que es va caducar al març. La principal reivindicació de la plantilla és que els salaris augmentin cada any d'acord amb l'increment real de l'IPC, recuperant la clàusula que existia en l'anterior conveni.

"L'empresa no vol seguir negociant la resta de mesures del conveni fins que renunciem a aquest increment salarial lligat a l'IPC", exposa el president del comitè d'empresa de Nestlé a Girona i el portaveu de la mesa negociadora del conveni col·lectiu, Lluís Parra, que critica que "significaria perdre poder adquisitiu".

Les seccions sindicals de CCOO i UGT han convocat la plantilla de Nestlé Girona, aquest divendres a les nou del matí, en una concentració davant la fàbrica que la multinacional té a la ciutat. Ho han fet just abans d'una reunió amb l'empresa en què es negocia el nou conveni col·lectiu, després que l'antic caduqués al març.

La negociació fa deu mesos que està enrocada, fonamentalment per una qüestió en la qual l'empresa i els sindicats no es posen d'acord: l'augment salarial. "L'empresa ens ofereix un punt de pujada d'IPC, però nosaltres volem mantenir les condicions salarials que tenim ara", ha dit el president del comitè d'empresa de Nestlé a Girona i portaveu de la mesa negociadora del conveni col·lectiu, Lluís Parra, que està convençut que si el salari no augmenta com ho fa l'IPC, per la plantilla "significaria perdre poder adquisitiu".

Parra ha recordat que les condicions laborals incloses dins del conveni col·lectiu que tenien fins ara i que es va caducar al març, els van "costar una vaga el 2019". "Vam lluitar molt per aconseguir que tot l'IPC es reflectís al nostre salari i ara no ho volem deixar perdre", afirma el president del comitè d'empresa de Nestlé a Girona.

Pel que fa a la possibilitat d'arribar a un acord imminent amb la multinacional, Parra admet que ho veu "complicat". "Està una mica verd perquè les últimes reunions ens hem trobat que l'empresa només està capficada que si no eliminem aquesta clàusula de l'IPC, no vol seguir parlant de la resta de mesures", assegura Parra, que diu que van fer "una conciliació a Inspecció de Treball per si l'administració ens podia ajudar a desencallar la situació, però no va ser fructífera".

Per la seva banda, el secretari general de CCOO Nestlé Espanya i delegat sindical a Girona, Pablo Esteban, afirma que des del sindicat que representa no entenen que l'empresa "només vulgui avançar un cop es tanqui el tema de l'increment salarial". "Nosaltres volem negociar i insistim en el fet que escoltant, la gent s'entén", afegeix Esteban, que critica que Nestlé "no escolta". 

La plantilla de Nestlé demana incloure també en el nou conveni altres mesures que considera "socials" com modificar la jornada laboral. "El que volem és una concreció de temps; que els treballadors vinguin menys a la fàbrica, cobrant el mateix perquè entrenem que les grans empreses tiren cap aquí; que la gent estigui millor i sigui més productiva", detalla el secretari general de CCOO Espanya i delegat sindical a Girona.

A Girona, aquest conveni col·lectiu que s'està negociant afecta 850 treballadors de la indústria que hi ha la ciutat. En la negociació també hi participen des de les seves seus les plantilles de les fàbriques que Nestlé té a La Penilla (Cantàbria), Pontecesures (Galícia) Sevares i Gijón (Astúries).