L’empresa belga Teblic inverteix 4,3 milions en una nova planta al Far d’Empordà

Les instal·lacions, de 4.000 m2 serviran a la companyia per reforçar el seu negoci a Catalunya i al conjunt de l'Estat, i expandir-lo a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica

Instal·lacions de la companyia belga Teblick

Instal·lacions de la companyia belga Teblick / DdG

Redacció

L'empresa belga Teblick, que fabrica instal·lacions a mida d'alta qualitat per a empreses i instal·lacions industrials, ha invertit 4,3 milions d'euros en la construcció d'una nova planta al Far d'Empordà. La companyia està especialitzada en el modelatge i fabricació a mida d'instal·lacions completes de tractament d'aire i aigua, així com per a l'emmagatzematge, transport i aïllament de productes químics.

L'empresa, que des del 2014 estava instal·lada a Vilamalla amb el nom d'Eco Sistema Teblick, ha completat el trasllat a la nova seu aquest mateix mes de gener. Una planta de 4.000 m2 dissenyada per ser autosuficient energèticament. Teblick compta amb quinze treballadors establerts a Catalunya i té previst un pla d'expansió progressiu de cara els pròxims anys, tant pel que fa a nombre de professionals com de volum de negoci.

El director de la planta de Teblick a Catalunya, Joan Barris Boada, explica que "l'objectiu és que aquestes instal·lacions ajudin l'empresa a ser reconeguda a tot el territori català, així com al conjunt de l'Estat". Barris Boada afegeix que "volem aprofitar la ubicació estratègica i les infraestructures de Catalunya per obrir mercat a l'Orient Mitjà i als països del nord d'Àfrica".

Eco Sistema Teblick al Far d'Empordà (Alt Empordà) forma part de l'empresa familiar belga Teblick (1958), una companyia ubicada a Anvers (Bèlgica) que es dedica a fabricar equips personalitzats amb plàstic d'alta qualitat per a instal·lacions i maquinària de tractament d'aire i aigua, així com l'emmagatzematge, transport i aïllament de productes químics. A la planta belga compta amb 50 treballadors.