Quatre dates de juny que són claus per la declaració de la renda

Encara hi ha molts contribuents pendents d'ajustar comptes amb l’Agència Tributària

L’Agència Tributària va publicar a principis d’aquest any el calendari del contribuent per a aquest exercici. I una de les cites essencials és la que té a veure amb la declaració de la renda i el patrimoni, en la qual s’han de retre comptes sobre els ingressos i activitats amb repercussió tributària del 2022.

Des que s'obrís el termini per presentar la declaració el 6 d'abril passat són milers els espanyols que ja han formalitzat el seu document. En els casos en què surt a tornar, alguns, fins i tot, ja han rebut l'import corresponent al compte bancari.

Tot i això, sempre hi ha contribuents que deixen el tràmit per a l'últim moment, bé per mandra o bé perquè temen que els surti pagar i volen endarrerir aquest moment el màxim possible. La bona notícia és que el termini expira el darrer dia del mes de juny. És a dir, encara hi ha marge per presentar la declaració de manera en línia, fer-la de manera telefònica o presencial a una oficina de l'Agència Tributària.

Els que estiguin en aquest darrer cas haurien d'apuntar una sèrie de dates perquè no els passin per alt els terminis. Cal no oblidar que en el cas de presentar la declaració fora de la campanya Hisenda imposa sancions econòmiques.

1 de juny

Aquesta jornada comença el termini per presentar la declaració de la renda de manera presencial. Es pot fer per internet o bé per telèfon a través del 915.357.326 / 901.121.224 o 915.530.071 / 901.223.344. En la campanya de l’any passat, més de 649.000 declaracions van ser confeccionades a les oficines de l’Agència.

27 de juny

Acaba el termini per a aquells contribuents amb declaració de la renda amb resultat a ingressar mitjançant domiciliació bancària.

29 de juny

És l’últim dia per demanar cita, cosa que es pot fer per internet o per telèfon en els següents números: 915.357.326 / 901.121.224 o 915.530.071 / 901. 223.344.

30 de juny

Acaba la campanya de la renda per a les declaracions de l’IRPF i patrimoni del 2022 amb resultat a tornar, amb renúncia a la devolució, negatives o amb resultat a ingressar sense domiciliació del primer termini.

Algunes novetats

Hi ha comunitats autònomes que han aprovat canvis en els seus trams de l’IRPF amb caràcter retroactiu. Són Madrid, Galícia, el País Valencià, Andalusia i Múrcia.

En els plans de pensions es redueix de 2.000 a 1.500 euros la quantitat que el contribuent pot deduir-se. Al seu torn s’ha ampliat en 500 euros, fins als 8.500, la reducció que s’aplica en cas que el contribuent tingui un pla de pensions d’empresa.

A més, es permetrà aplicar la deducció per maternitat a les mares de nens de menys de tres anys sense feina i que reben prestacions contributives o assistencials.