La plataforma en defensa de l'educació ha sumat deu adhesions d'ajuntaments gironins durant l'últim any i està en contacte amb vuit consistoris més, motiu pel qual el 6 d'abril, data en què se celebrarà la segona trobada anual de la Xarxa Territorial de les Comarques Gironines de l'Educació 360, es preveu que siguin dotze. La jornada es farà al Centre de Cultura i Natura Can Trona, de la Vall d'en Bas.

«L'educació avança en clau 360» és el nom escollit per a la trobada, que servirà per fer balanç de la feina feta des de l'abril del 2018 i mostrarà experiències i bones pràctiques d'Educació 360. Pel que fa a les de Girona, l'escola Dr. Robert, de Camprodon, parlarà de «L'escola arrelada a l'entorn: un treball en xarxa de tota la tribu»; i les escoles de Santa Eugènia i Sant Narcís, de Girona, exposaran una «Xarxa d'escoles per l'equitat».

El programa, que s'obrirà a dos quarts de 10 del matí, també inclou la intervenció de la cap de projectes de la Fundació Jaume Bofill, Mireia Mas, «que aprofundirà sobre l'Educació 360, com a ecosistema que connecta aprenentatges, temps, agents i espais educatius».

L'últim any, els ajuntaments de Salt, Celrà, Palafrugell, Palamós, Girona, Sant Julià de Ramis, Cassà de la Selva, Sils, Olot, i Vall d'en Bas s'han adherit al projecte Educació 360, a partir de trobades de la comunitat educativa i personal tècnic municipal.

De totes les experiències, la xarxa destaca el treball de Palafrugell, que va culminar en una jornada per decidir propostes de futur, i els processos similars que s'han seguit en d'altres poblacions com Celrà i Sant Julià de Ramis. També remarquen el pilotatge desenvolupat a Salt i la inclusió d'un apartat d'Educació 360 en el Pla Educatiu d'aquest municipi.