El Congrés d'Educació Pública va començar el dissabte 23 de novembre els debats territorials a les comarques de Girona amb una sessió a Ripoll, a la qual van assistir aproximadament 25 persones entre docents i famílies.

L'activitat va consistir en una jornada matinal a la Biblioteca Lambert Mata, en què es va tractar el tema de transformació educativa i xarxes. El proper debat se celebrarà a Olot l'11 de gener de 2020.

Centres promotors

L'escola pública catalana es reivindica amb la primera edició d'un congrés que es va presentar de manera oficial el dissabte 5 d'octubre al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). En la seva arrencada, la iniciativa comptava amb la participació d'una dotzena de centres i entitats gironines.

A l'organització hi ha les escoles Doctor Robert, de Camprodon; Àgora, de Girona; Lacustària, de Llagostera; Malagrida, d'Olot; Vila-romà, de Palamós; Nou de Quart, d'aquest municipi; l'institut escola Francesc Cambó i Batlle, de Verges; i la zona d'escolarització rural (ZER) Tramuntana, de Viladamat.