El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar ahir que li va agradar «el to saludable» del cara a cara que van celebrar dimecres a la nit el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, tot i que va trobar a faltar «que es notés que una persona és de dretes i una altra d'esquerres».

En una entrevista a RAC-1, Iglesias va opinar que el debat li va semblar «més una competició jurídica a veure qui citava més tractats internacionals».

«Em va agradar el to però, tal com està la situació social a Catalunya i a Espanya, em va estranyar que no hi hagués elements en el debat que permetessin dir que hi havia un progressista que apostaria per polítiques econòmiques diferents i un conservador que aposta per l'austeritat», va dir Iglesias. El líder de Podem, favorable al dret a decidir i a convocar un referèndum vinculant, va apostar per obrir a Espanya un nou procés constituent després de veure «que el model de cafè per a tots ha resultat un fracàs, la decadència de la vella classe política i els casos de corrupció».

«Per què no tornem a discutir un contracte de convivència inclosa la manera com Catalunya vol relacionar-se amb Espanya?», va preguntar Iglesias, que va tornar a proposar que hi hagi un govern de la Generalitat presidit pel cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, amb el suport dels diputats de la CUP, ERC i PSC «compromesos amb els drets socials».

«Artur Mas és una mica casta, per això és millor un president de la Generalitat honest que ve dels moviments socials que el fill polític de Jordi Pujol», va indicar.